Now Reading
Cuvinte ce provoaca durere

Cuvinte ce provoaca durere

Nu-mi pot scoate din minte niste vorbe care imi provoaca suferinta. Au fost spuse de o prietena care mi-a facut cunostinta cu un fostul ei prieten si a incercat chiar sa faca pe Cupidon cu noi, mie spunandu-mi ca este timid, bietul de el, ca nu isi gaseste o prietena si prezentandu-l intr-o lumina foarte favorabila. M-am indragostit, desi dupa aceea mi-am dat seama ca baiatul nu prea era interesat de mine, si la vremea respectiva spunea ca nu vrea sa fie pentru multi ani intr-o relatie. Am lungit situatia nefavorabila, gasind scuze pentru firea lui si sperand ca exista o sansa de a fi impreuna cu el. In timpul verii am facut eforturi sa fiu mai rationala si sa nu imi mai doresc nimic cu el. In toamna am aflat ca a inceput o relatie cu o alta fata. Aceasta prietena a mea a inceput sa imi povesteasca in repetate randuri despre ei, desi i-am zis ca nu imi face placere sa aud. Si dintre toate lucrurile, inca imi mai rasuna in minte ”Imi place de prietena lui, il pune la punct. De asta are el nevoie, sa fie controlat.” si ”La petrecere o tinea de mana. I-am spus: in sfarsit te-ai indragostit si ai trecut peste mine, dupa x ani”. Si au urmat o multime de comentarii despre cum eu sunt prea sensibila, ar trebui sa ma imbrac mai indraznet, ar trebui sa am comport altfel cu baietii si cate si mai cate. Am inceput sa o consider o persoana toxica pentru mine. Intre timp m-am si deprimat, am plans nejustificat toata iarna. Si de fiecare data cand imi povestea ceva, imi imaginam cum sunt ei impreuna. Am spus ca intr-adevar  problema este la mine daca imi mai pasa dupa atat de mult timp pentru atat de putin, si am reusit sa ma repun pe picioare. Am decis sa ma distantez de ea pentru ca in continuare nu a respectat ceea ce ii spusesem, ca nu vreau sa aud povestirile despre el. Nu cred ca a facut ceva cu intentii rele, cel mult este inca indragostita de el daca vorbeste atat de mult despre el… Eu pot accepta cu usurinta ca s-a terminat, si de aceea nu inteleg de ce declanseaza amintirea acestor cuvinte durere?

Intrebare pusa de: Manu, 22

Raspunsul psihologului:

Cuvintele prietenei dvs v-au ramas in minte pentru ca au rascolit in interiorul dvs niste spaime profunde, au atins unele puncte foarte sensibile.

E greu sa-mi dau cu parerea fara sa va cunosc, dar o posibilitate ar fi ca va e greu sa acceptati ca relatia cu acel baiat a esuat si ca ati suferit un esec. Poate in sinea dvs credeti ca, daca v-ati fi purtat altfel, el ar fi ramas langa dvs, asa cum sta acum langa o femeie controlatoare.

Rational acceptati ca nu v-ati potrivit, dar poate un omulet din capul dvs va sopteste ca ar fi trebuit sa va schimbati de dragul lui si acest lucru va face sa va simtiti vinovata.

O alta varianta ar fi, in opinia mea, ca va e greu sa suportati rivalitatea cu alte femei. Adica poate v-ati indragostit de acel baiat si inca va mai ganditi la el pentru ca, intrand intr-o relatie cu el, l-ati “castigat” in competitia dintre dvs si prietena dvs. Iar povestirile despre el impreuna cu alta va deranjeaza din acelasi motiv.

Si poate, cine stie, de fapt aveti in dvs si iubire pentru prietena careia nu i-ati implinit asteptarile cand n-ati stiut cum sa pastrati cadoul (baiatul) pe care vi l-a facut.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top