Now Reading
De ce nu raman insarcinata?

De ce nu raman insarcinata?

Am si eu o intrebare care ma tot macina zi de zi. De ce acum cand eu si sotul meu ne dorim enorm un copil, nu raman insarcinata. Cu toate ca ma stiu perfect sanatoasa? Va multumesc

Intrebare pusa de: georgiana, 27

Raspunsul psihologului:

Banuiesc ca ati facut diverse controale medicale si nu s-a gasit nimic concret si de aceea v-ati adresat unui psiholog. Daca nu, va recomand sa o faceti cat mai in detaliu. Altfel, rapsunsul ar fi: pentru ca dorinta nu coincide cu putinta. Desi exista un control cat de cat medical al acestui act (vezi inseminarea artificiala FIV), nu exista un control psihic, psihologic al acestui demers de reproducere.

Uneori, desi dezvoltarea si maturizarea organica si fiziologica a aparatului reproducator este atinsa, ea nu se intalneste cu cea interna, psihologica. Este posibil sa nu constientizati fricile interne, rezistentele si fantasmele inconstiente in fata dorintei de a concepe/naste/procrea/educa un copil. Unii spun, si asa este, un copil se face usor, eu spun, ca da, asa este, doar ca se refera la partea fiziologica si nu la cea psihologica.

V-as indica, daca ati ajuns in acest moment, un demers terapeutic psihanalitic pentru a afla sursa posibila a acestei nereusite. Cum va afecteaza asta viata actuala, viata de cuplu, sensul vietii? Sunt multe lucruri de discutat pe aceasta tema, si mai ales, daca v-ati gandit vreodata la dvs fara un copil.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top