Now Reading
Prefera sa ma ignore pe mine si sa-si ajute fratele

Prefera sa ma ignore pe mine si sa-si ajute fratele

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Sunt casatorita si am un bebelus cu care stau acasa. Uneori simt ca sunt foarte obosita si am nevoie sa ma relaxez un pic. Unica persoana pe care as putea conta este sotul meu, dar din pacate acesta are alte prioritati. Fratele sau (care nu sta in Romania) si-a cumparat un apartament in Bucuresti cu scopul de a-l da in chirie si l-a lasat pe sotul meu sa se ocupe de toate problemele ce apar in legatura cu acest apartament. Practic, daca nu in fiecare zi, atunci de cateva ori pe saptamana cate ceva se intampla, si atunci sotul meu din putinul timp pe care il are (fiindca munceste foarte mult), merge sa rezolve aceste probleme.

Eu sunt foarte furioasa pe aceasta situatie si i-am explicat sotului meu ca nu-mi place deloc ca petrece atat de mult timp rezolvand problemele fratelui sau, cu atat mai mult ca o face absolut gratuit.

Fratele sau a decis sa-si mai cumpere inca un apartament si printr-o procura la imputernicit pe sotul meu sa se ocupe si de unele proceduri de tin de procurarea acestuia. Cand a venit momentul ca fratele sau sa ne ajute (sa ne imprumute niste bani), ne-a imprumutat o suma mica care nu ne ajuta la nimic, argumentand ca are si el cheltuieli, desi era clar ca putea sa ne imprumute mai multi. Chiar si in aceste conditii sotul meu prefera sa ma ignore pe mine si sa-si ajute fratele.

Mi se pare ok, sa-ti ajuti fratele dar sa nu o faci in detrimentul familiei. Sotul meu nu intelege acest lucru si o spune cu voce tare ca el va continua sa-si ajute fratele, chiar daca noi ne certam din acest motiv si mie nu-mi place deloc faptul ca el nu petrece mai mult timp cu noi.

Va rog, ajutati-ma cum sa solutionez acreasta problema, fiindca simt ca imi afecteaza grav relatia cu sotul meu. Ne certam mereu. Deja sunt obosita din cauza acestei situatii si nu stiu cum sa procedez.

Intrebare pusa de: Mirabela, 32

Raspunsul psihologului:

Mai intai as remarca faptul ca prin ceea ce se petrece deocamdata, izbutiti sa ajungeti la fix opusul scopului dvs, adica sa va relaxati. Pare ca sunteti intr-o cearta perpetua, in care fiecare dintre voi incearca sa-l schimbe pe celalalt. Care pe care. Credeti ca pana la urma asta conteaza de fapt?

Dvs vreti ca el sa petreaca mai mult timp cu familia, el nu vrea. Problema se pune De ce ? Intrebati-l. Ce nemultumiri are legate de viata voastra ? Exista un moment in care ele au aparut ? Incercati sa-l intelegeti daca va spune, fara a o lua drept un repros personal, in sensul ca aceste lucruri probabil ca existau in el independent de cum sunteti dvs, doar ca a venit un moment in care au iesit la suprafata.

Pare ca duceti si o lupta indirecta cu fratele lui, sotul dvs e trofeul, iar dvs va e teama ca pierdeti. Conflictul e de tipul Mi-e teama ca tu nu ma (mai) iubesti (doar pe mine), ii spuneti, iar el raspunde Ba da, dar imi iubesc si fratele. Vorbiti cu el despre asta, impartasiti-i aceasta teama, poate sinceritatea dvs va duce la o discutie despre nevoile si dorintele voastre mai profunde.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top