Now Reading
Cu fiecare zi mai aproape

Cu fiecare zi mai aproape

Revista Psychologies
Autor: Irvin D. Yalom, Ginny Elkin
Editura: Trei, 2009

O psihoterapie povestita de ambii participanti. Cunoscutul psihoterapeut si scriitor Irvin D. Yalom isi surprinde din nou numerosii cititori printr-o carte in care ambii participanti isi comunica gandurile si sentimentele.

Cu fiecare zi mai aproape, Irvin D. Yalom, Ginny Elkin, Editura Trei

Cunoscutul psihoterapeut si scriitor Irvin D. Yalom isi surprinde din nou numerosii cititori printr-o carte in care ambii participanti isi comunica gandurile si sentimentele.

Ginny Elkin, o tanara talentata dar chinuita de suferinta psihica, intra intr-o terapie cu Yalom, dupa ce fusese diagnosticata ca schizoida si incercase mai multe variante de tratament. Ca parte a colaborarii lor, cei doi decid sa tina fiecare un jurnal al interactiunii. Cartea de fata reproduce fidel aceste jurnale.

Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunoscuti psihoterapeuti contemporani. Cele mai importante lucrari teoretice le-a dedicat psihoterapiei de grup si psihoterapiei existentiale. Profesor de psihiatrie la Stanford University, Yalom a primit in anul 2000 Premiul Oscar Pfister din partea Asociatiei Americane a Psihiatrilor.

„M-am dus sa o iau din sala de asteptare si am condus-o pe coridor spre cabinetul meu. Mai incet decat mergeam eu nu cred ca s-ar fi putut; aidoma unei neveste orientale, ea venea cu pasi neauziti in urma mea. Parca alcatuita din bucati imprumutate, care nu-i apartineau, nimic din alcatuirea ei nu se potrivea cu nimic: parul, zambetul larg, vocea, mersul, puloverul, pantofii, totul parea aruncat la intamplare si totul – par, mers, membre, blugi ponositi, sosete soldatesti, totul – parand gata sa zboare in patru vanturi. Lasand in urma ce?, m-am intrebat. Poate doar zambetul larg. Nici pe departe frumoasa, oricum ai fi pus laolalta partile! Si totusi, curios de atragatoare. Nu stiu cum, in doar cateva minute, a reusit sa-mi dea de stire ca puteam face orice cu ea si ca se lasa cu totul in mainile mele. N-am avut nimic impotriva. La vremea aceea nu parea o povara prea grea…“

Cu fiecare zi mai aproape
Autori: Irvin D. Yalom, Ginny Elkin
Titlul original: Every Day Gets A Little Closer
Traducere din engleza de Smaranda Nistor
Anul aparitiei: 2009
Nr. de pagini: 376
Pret: 45,00 Ron
Carte disponibila in librarii si online la www.edituratrei.ro
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top