Now Reading
Daniel Cristea-Enache isi lanseaza volumul „Timpuri noi” la Carturesti MTR

Daniel Cristea-Enache isi lanseaza volumul „Timpuri noi” la Carturesti MTR

Revista Psychologies

Timpuri noi, Daniel Cristea-Enache, Editura Cartea Romaneasca


Editura Cartea Romaneasca va invita la lansarea volumului Timpuri noi de Daniel Cristea-Enache. Evenimentul va avea loc marti, 14 aprilie, ora 18.00, la Libraria Carturesti, Muzeul Taranului Roman (Soseaua Kiseleff 3, sector 1). Prezinta, alaturi de autor, Dan C. Mihailescu, Eugen Negrici si Paul Cernat. Intilnirea va fi moderata de Bogdan-Alexandru Stanescu.

Volumul tinarului critic literar este conceput ca o istorie literara vie, care inca se scrie in momentul lecturii. Nici un autor nu este prins definitiv in acul insectarului. Toti se misca si continua sa scrie, incercind sa-si ia revansa fata de judecata critica din momentul intimpinarii, in volumul urmator. Timpuri noi este o carte despre literatura romana pe care tocmai o citim. Daniel Cristea-Enache stabileste, deja, un canon propriu, peste care cu greu se mai poate trece.

„Alaturi de Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache formeaza virful de atac al noii critici literare romanesti din anii 2000. S-a format incet, temeinic, ucenic rabdator si bine inzestrat, raminind fidel mentorilor sai (Valeriu Cristea, Eugen Simion, Dumitru Micu), dupa care si-a inceput gospodareste autonomia profesionala.”
Dan C. Mihailescu

Daniel Cristea-Enache, critic literar, scriitor


Daniel Cristea-Enache
s-a nascut pe 19 februarie 1974, la Bucuresti.
–  A absolvit in 1996 Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.
–  Din 2005 este doctor in Filologie (summa cum laude) al acestei universitati.
–  In prezent, este conferentiar universitar, consilier la Editura Polirom si cronicar literar la revista Romania literara.

 Volume publicate: Concert de deschidere, prefata de C. Stanescu, Editura Fundatiei Culturale Romane, 2001 (Premiul de Debut al Romaniei literare, Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania si Premiul „Titu Maiorescu” al Academiei Romane); editia a II-a, LiterNet, 2004; Ileana Malancioiu, Recursul la memorie. Convorbiri cu Daniel Cristea-Enache, Polirom, 2003; Sertarul Scriitorului Roman. Dialoguri pe hirtie, Polirom, 2005; Bucuresti Far West. Secvente de literatura romana, Albatros, 2005; Un om din Est, Curtea Veche, 2006 (Premiul pentru Critica si Istorie Literara al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti), Convorbiri cu Octavian Paler, Corint, 2007.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top