Now Reading
Intelegerea vietii. Introducere in psihologia individuala

Intelegerea vietii. Introducere in psihologia individuala

Revista Psychologies
Autor: Alfred Adler
Editura: Trei, 2009

Aceasta carte, aparuta in u ltima perioada a activitatii lui Alfred Adler, are ca punct de plecare conferintele pe care le-a tinut in Statele Unite si ofera o perspectiva generala asupra principiilor fundamentale ale psihologiei individuale. Conceptele importante ale teoriei adleriene – complexul de inferioritate, complexul de superioritate, stilul de viata, sentimentul social – si diferite aspecte ale practicii terapeutice – amintirile din copilarie, visele, ajustarea sociala, copiii problema, relatiile de cuplu si sexualitatea – sunt prezentate pe larg si ilustrate prin numeroase exemple.

Intelegerea vietii, Alfred Adler, Editura Trei
Format: 14,5 x 20,5 cm
Colectia: Psihologie-Psihoterapie
Autor: Alfred Adler
Pret: 25.00 lei

 

Aceasta carte, aparuta in u ltima perioada a activitatii lui Alfred Adler, are ca punct de plecare conferintele pe care le-a tinut in Statele Unite si ofera o perspectiva generala asupra principiilor fundamentale ale psihologiei individuale.

Conceptele importante ale teoriei adleriene – complexul de inferioritate, complexul de superioritate, stilul de viata, sentimentul social – si diferite aspecte ale practicii terapeutice – amintirile din copilarie, visele, ajustarea sociala, copiii problema, relatiile de cuplu si sexualitatea – sunt prezentate pe larg si ilustrate prin numeroase exemple. Ca o psihologie centrata pe Eu, psihologia individuala a exercitat o influenta considerabila asupra psihologiei umaniste si a neo-psihanalizei.

Toti cei interesati de psihoterapie, consiliere psihologica, psihologie sociala si educatie vor gasi in aceasta editie o i ntroducere accesibila in psihologia individuala.

Alfred Adler (1870–1937), medic si psihoterapeut austriac, este fondatorul scolii de psihologie individuala care se situeaza intre psihanaliza lui Sigmund Freud si logoterapia lui Viktor Frankl. Alaturi de Freud si Jung este considerat unul dintre cei mai importanti psihoterapeuti moderni. Autor prolific, a publicat peste 300 de carti si articole.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top