Now Reading
Madonele din Leningrad

Madonele din Leningrad

Revista Psychologies
Autor: Debra Dean
Editura: Nemira, 2008

Bestsellerul Madonele din Leningrad este romanul de debut, cu care a obtinut numeroase premii si care a fost tradus in mai mult de paisprezece limbi.Madonele din Leningrad, Debra Dean, Nemira
Bestsellerul Madonele din Leningrad este romanul de debut, cu care a obtinut numeroase premii si care a fost tradus in mai mult de paisprezece limbi.

Marina si Dmitri, un cuplu de exilati rusi ce traiesc in America de patruzeci de ani, merg la nunta nepoatei lor, unde Marina, care sufera de Alzheimer, traieste momente de confuzie, sub privirile neputincioase ale apropiatilor.

In mintea batranei prezentul devine de nerecunoscut pentru a lasa loc fantomelor trecutului. In toamna anului 1941, cand trupele germane se apropiau de Leningrad, anuntand un lung si greu asediu, Marina, ghid al muzeului Hermitaj din Sankt-Petersburg, si colegii ei se grabesc sa salveze toate capodoperele din muzeu si sa se ascunda in pivnite, in timp ce bombardamentele se intensificau.

Din cand in cand, Marina iese din adapostul subteran si parcurge salile goale ale Hermitajului, pe peretii caruia nu mai atarnau decat ramele. Batrana Anya o invata “sa vada”, doar prin puterea cuvintelor, panzele de-acum absente..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top