Now Reading
7 abilități care te pot face să ai succes

7 abilități care te pot face să ai succes

7-abilități-care-te-pot-face-să-ai-succes

O educație completă, oferită de școală, ar trebui să implice învățarea abilităților de viață pe care o persoană le va purta cu ea după facultate pentru a naviga în relații și cariere și pentru a fi o persoană completă și de succes.

Deși liceul și facultatea sunt excelente în predarea multor abilități valoroase, curriculumul nostru academic actual prevede învațățarea multor aspecte necesare pentru a reuși și a prospera în viață în general, dar și în carieră, cum ar fi responsabilitățile financiare și investițiile, cum să gândim logic – păstrând informații și nu doar memorarea temporară a informațiilor și modul de aplicare a unor astfel de abilități în scenarii din lumea reală (care sunt obligatorii să apară). Și unele dintre aceste abilități sunt cele mai importante abilități pe care le vom folosi în viața noastră, cu mizele cele mai mari.

  1. CONVERSAȚIE.

Acestă abilitate este numărul unu, deoarece pătrunde în fiecare domeniu și aspect al vieții. Convorbirea cu colegii de serviciu, șefii, cei dragi, prietenii, soții, vecinii, cunoștințele etc., toate necesită respectarea anumitor norme și limite sociale – cum ar fi respectul reciproc și indiferent dacă este față în față, prin e-mail, social media, telefon, etc. Generația mai tânără a fost numită generația tăcută, datorită comunicării covârșitoare prin intermediul tehnologiei, care este un mediu care nu necesită vorbirea efectivă cu nimeni, cum ar fi mesaje text, mesaje pe rețelele sociale, e-mail, și asa mai departe.

Procedând astfel, abilitățile lor personale de comunicare sunt împiedicate. Rezultatul mai larg ar putea fi izolarea socială, dezvoltarea socială oprită și neînvățarea din experiențele și greșelile celorlalți care au vârsta lor sau sunt mai mari, care ar putea înăbuși o persoană în diferite moduri și ar putea deveni o barieră în calea unei cariere pline de satisfacții sau a unei relații fericite.

A ști să te conectezi cu ceilalți, a fi empatic, a știi când să vorbești și când să asculți, este de mare valoare la locul de muncă și în relațiile interpersonale. A învăța arta conversației înseamnă a o face efectiv, adică a stat de vorbă cu colegii și alți oameni cât mai variați.

„A face conversație este într-adevăr o abilitate de viață care este necesară pentru fiecare dintre noi. De-a lungul zilei nu numai că trebuie să vorbim cu membrii familiei și prietenii noștri, ci și cu cei cu care lucrăm. Este într-adevăr destul de regretabil că arta de a conversa nu ne este predată la școală. De-a lungul vieții noastre de școală, cel mai adesea ni se spune să tăcem și să ascultăm ceea ce ne spune profesorul și dacă vorbim este doar pentru a răspunde la o întrebare adresată”, este de părere psihologul Monica Popescu.

Citește continuarea articolului pe Revista CARIERE.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top