Now Reading
Amprenta angelica a dragostei…

Amprenta angelica a dragostei…

Revista Psychologies

Ingerii sunt intotdeauna cu noi, martori ai problemelor noastre si prieteni prevazatori care ne alina durerile, invatatori, profesori si insotitori plini de dragoste. Si, cu toata sinceritatea, nu putem spune ca noi, cei care beneficiem de existenta lor, facem prea multe ca sa facilitam sarcina pe care o au. Mai ales atunci cand ne indoim de existenta lor, rareori ii ascultam sau tindem sa facem chiar opusul a ceea ce ei ne sfatuiesc.

Dar dragostea ingerilor este imuabila si rabdarea lor infinita. Daca ne obisnuim cu ideea ca impartasim cu ingerii viata noastra cotidiana, vom fi mai disponibili pentru altii si mai sensibili si toleranti fata de tot ceea ce ne inconjoara. O buna relatie cu ingerii presupune o mai mare deschidere spirituala, o mare disponibilitate de a-i accepta pe ceilalti si a te intelege cat mai bine pe tine insuti. Ne trebuie doar putin ca sa ne schimbam obiceiurile; un gand bun de dimineata, o mica rugaciune sunt suficiente pentru a ne relua viata intr-un mod diferit si pentru a ne simti mai senini si mai increzatori, constienti ca nu suntem singuri si nici nu am fost vreodata. Inainte de a invata cum sa auzim vocea ingerilor, trebuie sa cunoastem modul in care ei ne vorbesc.

G. Del Ton afirma ca „cuvintele lor fara sunete corespund linistii care vorbeste inimii”. Pentru a ne conduce pe drumul intelepciunii si al iubirii, ingerii stabilesc cu sufletul nostru o comunicare linistita; ei ne inspira gandurile astfel incat sa nu gresim sau sa comitem fapte rele; ne sugereaza sa adoptam o directie care sa fie cea mai optima, pentru a nu ne expune unor riscuri care ar putea sa ne puna in pericol starea fizica sau psihica. De asemenea, ei pot interveni asupra amintirilor, restructurand experienta acumulata si reamintindu-ne ceea ce trebuie sa facem sau, din contra, ceea nu trebuie sa facem.

Ei ne indeamna la reflectare (spontan sau declansand evenimente) si la atenuarea slabiciunilor noastre, ne incurajeaza sa dam curs ideilor noi, benefice si sa alimentam fara incetare viata noastra interioara pentru ca ea sa nu amorteasca in rutina. Astfel, ingerii soptesc sfaturile lor sufletului si nu urechilor noastre. Totusi, deoarece avem liberul nostru arbitru, ei nu pot interveni peste vointa noastra: suntem liberi sa acceptam sau sa refuzam imboldurile lor; putem sa urmam drumul pe care ingerii ni-l indica sau sa ignoram indemnurile lor si sa ne chinuim datorita greselilor pe care le facem. Pe scurt, noi suntem cei care decidem asupra atitudinii si comportamentului pe care sa-l adoptam, ingerii neputand sa faca nimic fara colaborarea noastra.

Este limpede pentru oricine ca, desi fiecare dintre noi este asistat de un inger pazitor, oamenii continua sa ofenseze principiul binelui. Din acest motiv, uneori, acest ghid pretios nu ne scuteste de accidente si situatii dureroase (care ar fi fost mai numeroase fara ajutorul sau): o atitudine imprudenta si superficiala din partea noastra ne pune in fata unor experiente care ne sunt necesare, caci ele ne permit sa devenim constienti de consecintele negative ale actiunilor noastre si, deci, sa putem evita ulterior incercarile mai dure la care am putea fi supusi.

Ingerii vegheaza asupra sufletului nostru, dar pot de asemenea sa ne ajute sa facem fata problemelor cotidiene si chiar sa protejam interesele noastre materiale daca ele sunt importante pentru evolutia noastra spirituala. Cel care nu este dispus sa acorde atentie existentei ingerului sau pazitor, de pilda, sau chiar o neaga, cel care nu i se adreseaza niciodata si nu ii cere niciodata nimic, este putin probabil sa beneficieze cu adevarat de sfaturile lui. Ingerul ii va fi intotdeauna alaturi, dornic sa intervina in favoarea ocrotirii sale si sa ii primeasca cererile, dar actiunea sa va fi diminuata caci el nu va reusi niciodata sa intre intr-un contact real cu persoana careia i-a fost incredintata.

Din contra, cel care se adreseaza in mod constient ingerului sau pazitor, deschizandu-si inima la cuvintele sale tacute, interpelandu-l in momentele dificile si dorindu-i ajutorul, va putea conta pe sprijinul pretios al unui prieten fidel. Iata de ce este important sa invatam sa ascultam ingerii. Este primul pas de realizat pentru a intra in contact cu ei si acest demers este mai simplu decat ne imaginam. In acest sens este bine sa tinem cont si de cateva consideratii importante.

Viata moderna, atat de stresanta, atat de bogata in stimuli, atat de prodigioasa in imagini, senzatii, informatii, ne lasa prea putin timp pentru noi. Toate se fac in graba. Mancam repede, dormim putin, gandim si vorbim repede: suntem fara incetare proiectati spre ziua de maine. Astfel, viitorul devine dimensiunea cea mai importanta a vietii, pierzand in felul acesta insasi valoarea zilei. Suntem continuu solicitati de mediul in care traim.

Nu mai gasim nici timpul si nici locul necesar pentru a percepe lumea noastra interioara. Linistea ne inspaimanta, caci suntem scufundati constant intr-o lume zgomotoasa si tumultoasa, traversata de mesaje mediatice, linistea devenind astfel sinonima cu singuratatea, care, fireste, ne inspaimanta. Si atunci ne straduim sa combatem absenta zgomotului si a stimulilor exteriori, lasand mijloacele moderne de comunicare sa ne invadeze intimitatea. Rareori cautam aceasta liniste, care este de fapt in noi si care ne permite sa intram in contact cu sursa divina a Totului.

A asculta ingerii inseamna de fapt sa le rezervam un spatiu al linistii, iar apoi sa le permitem sa ne elibereze fiinta de tensiuni si preocupari care ne tin ancorati in realitatea trepidanta. Revenim astfel, in sfarsit, la noi insine cu sentimentul ca apartinem intregului Univers al… DRAGOSTEI…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top