Now Reading
Tai chi m-a ajutat sa-mi recapat „echilibrul”

Tai chi m-a ajutat sa-mi recapat „echilibrul”

Revista Psychologies

Am un sport preferat pe care tot mai multe femei il incearca: tai chi. Bazat pe miscari lente, de coordonare a corpului, acest sport pare mai degraba o filosofie a echilibrului si descoperirii corporale.

Intotdeauna am avut probleme cu postura corporala si des obisnuiam sa cad. Am inghitit o multime de calciu si suplimente alimentare, constitutia mea astenica fiind un mare plus pentru cand venea vorba despre dezechilibru si cazaturi.

Daca la scoala eram cea care isi amuza colegii la ora de sport, prin facultate am inceput sa ma ingrijorez caci aveam probleme cu echilibrul aproape in fiecare zi.

A trebuit sa ma angajez ca sa aflu ca problema mea nu tine de o simpla anemie, ci este o chestie de echilibru care, probabil, are disfunctii si la nivel psihologic. O colega suferinda de osteoporoza m-a invitat sa merg la grupul ei de tai chi.

Am cunoscut in majoritate femei mai in varsta ca mine, acum cativa ani acest sport fiind recomandat mai mult celor cu probleme de sanatate. Acum el este extrem de cunoscut si pot sa iau lectii de tai chi intr-un grup restrans.

Ne intalnim de 3 ori pe saptamana intr-o sala bine aerisita si ne dam voie sa ne cunoastem corpul. Totul se desfasoara dupa un ritm propriu, pana ce ne coordonam de la sine cu cei din grup si cu energia ce simt ca trece prin toti.

Pot sa spun ca in cei cativa ani de practica mi-am depasit in mare problema. Am mai multa siguranta de sine, pasesc cu incredere si ma simt bine chiar si cand port tocuri cui. Plus ca am cunoscut o groaza de prieteni si ma simt grozav si ca dispozitie.

Acum fac si yoga, acest lucru ajutandu-ma sa ma conectez mai usor la energia personala, dar si la cea universala, sa pot sa imi dau seama ca e vorba despre unul si acelasi lucru.

Cred ca trebuie in primul rand sa ne gandim la corpul nostru atunci cand vrem sa ne fie bine. Nu e suficient sa dormi si sa mananci mult ca sa te simti sanatoasa.

E nevoie sa intelegi ca starea de bine este un raspuns psihologic la o realitate palpabila, materiala: corpul tau. Fara a-l considera un simplu suport fizic pentru spiritul pe care cu totii incercam sa il imbogatim, vom reusi sa ne imbogatim pe noi insele ca intreg acceptand ca si corpul nostru are o filosofie a lui, iar tai chi-ul e cale catre ea. Cel putin pentru mine..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top