Now Reading
Nu e prea târziu și nici prea devreme pentru tine

Nu e prea târziu și nici prea devreme pentru tine

Avatar photo

Ești exact unde e nevoie să fii în viață

Tema articolului de astăzi este despre prezent, nu despre trecut și nici despre un viitor care nu pare să mai vină.

Atunci când ne comparăm viața cu a altora în special pe social media, atunci când vedem o iluzie perfect regizată de cineva într-un reels bine editat, ne iau poate stări ca tristețea, vinovăția, neputința, regretele și poate chiar invidia, gelozia.

Întrebarea mea este de ce ne facem singuri rău când în schimb am putea să ne iubim așa cum suntem și în stadiul în care suntem în acest moment în viața noastră.

Prezentul nostru arată așa cum este datorită alegerilor noastre în viață, convingerilor, credințelor, acțiunilor și programelor noastre mentale folosite și făcute zilnic.

Nu este nimeni vinovat de cum ne arată viața, ci mai degrabă atunci când conștientizăm că responsabilitatea este la noi, viața noastră se va simți și arăta conform consecințelor timpului, efortului și resurselor investite în prezentul nostru.

Daca e musai să ne uităm la viețile altora, hai să ne uitam la poveștile de viață a unora care au fost în situații asemănătoare cu ale noastre din prezent și care a fost cursul vieții lor (exemple preluate, autor necunoscut):

  • „Cineva , la 46 ani, încă nu și-a absolvit facultatea, deoarece are 4 copii și o mamă bătrână și bolnavă.
  • Cineva a absolvit institutul la 22 de ani, însă a căutat 3 ani până când a găsit un loc de muncă.
  • Cineva a învățat pe rupte și a devenit director de succes la 25 ani, dar a murit la 50 de ani.
  • Cineva a devenit director la 50 de ani, dar a murit la 90 de ani.
  • Cineva este încă singur la 49 de ani, în timp ce altul are familie și copii la 26 de ani, dar acum se pregătește pentru un divorț.
  • Macron a devenit președinte la 39 de ani, iar Joe Biden la 78 de ani.
  • Schumacher a devenit campion la 25 de ani, iar Nino Farina a câștigat prima sa cursă la 44 de ani.
  • Warren Buffett a devenit miliardar la 56 de ani, iar Zucherberg la 23 de ani.
  • Celebrul irlandez Arthur Guinness a avut 21 de copii până la 56 de ani, iar George Clooney a devenit tata la 55 de ani.

Fiecare, în aceasta lume, își are propriul drum în ritmul său. Totul funcționează pe baza fusului orar propriu. Unii te-ar putea întrece, dar în același timp, firesc, cineva poate fi în urmă. Acest lucru este natural. Fiecare are propria distanță în fusul său orar. Nu invidiați, nu comparați, ei sunt în zona lor de timp, noi în zona noastră…

Nimeni nu întârzie.

Nimic nu este devreme sau târziu.

Suntem, cu toții, LA TIMP!”

Ceea ce vreau să arăt prin exemplele de mai sus este că nu e prea devreme sau prea târziu nimic în viața unui om. Toate lucrurile vin și pleacă la momentul potrivit și sunt orchestrate frumos de o putere mult mai mare decât de forța, încăpățânarea, puterea și dorințelor noastre.

Atunci când acceptăm cursul vieții, menținându-ne speranța atunci când lucrurile nu merg așa cum ne dorim în momentele noastre mai puține bune, nu o să mai simțim nevoia de comparație cu lumea exterioară, regrete, frustrări, măcinări, ci doar acceptare, încredere în noi, în viitorul nostru și în abilitatea noastră de transformare interioară ce va transforma sigur și realitatea noastră exterioară.

Recomandarea mea este să ne focusăm pe noi și abilitățile noastre de transformare și nu pe comparații exterioare și stări ce doar ne seacă de energie.

Ca o observație generală, văd un echilibru în viața oamenilor, fiecare are parte de bune și rele, succese și eșecuri, încredere și trădări, sănătate și boli, iubire și dezamăgiri, realitate și iluzii, curcubeie și furtuni, beatitudine și cumpene. E cursul vieții, e direcția unică a fiecăruia, sunt lecțiile personale de viață ce necesita învățate.

Toate momentele bune și mai puțin bune fac parte din povestea noastră de viață.

Acestea ne formează, ne doboară și ne reconstruiesc în persoana în care suntem astăzi, mai frumoși, mai puternici, mai rezilienți, mai umili, mai luminoși, mai înțelegători, mai autentici, mai “noi din viitor.”

In încheiere, las mai jos acest citat care mie îmi amintește, de fiecare dată când îmi trece prim gânduri, că depinde doar de noi cum ne va arăta realitatea în care trăim:

“Fii energia pe care vrei ca alții să o absoarbă.” – A. D. Posey

promo
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top