Now Reading
HIPNOZA, metodă terapeutică eficientă

HIPNOZA, metodă terapeutică eficientă

gina-dafinoiu
hipnoza-metodă-terapeutică-eficientă

„Când am venit pentru prima dată în cabinet nu aveam nicio idee că urmează să vin constant, de fiecare dată cu şi mai mult entuziasm. Credeam că nevoia de a mă cunoaște mai bine prin teste de personalitate este singurul meu scop, nevoie apărută în urma incapacității mele de a gestiona consecințele unei perioade foarte dificile care m-a demoralizat complet, lăsându-mă cu și mai puțină încredere în mine decât avusesem. Astfel, am avut nevoie să-mi redescopăr calitățile și să-mi reamintesc părțile bune pe care le neglijasem cu mult timp în urmă, fapt ce a şi atras lucruri neplăcute în jurul meu. Însă, descoperirea unor defecte care m-au împiedicat dintotdeauna să fiu mulțumită cu ceea ce sunt a fost şi mai importantă. La propunerea de a minimiza aceste defecte şi de a-mi creşte încrederea în mine cu ajutorul hipnozei, nu am fost neapărat încântată, neavând cunoştinţe despre efectele sale şi încredere în proces, dar nu am fost nici împotrivă.

Pot spune că am fost foarte insipirată în ziua în care am decis că vreau să urmez terapia, decizie luată tot din neputinţa de a depăşi problemele de una singură, din cauza gândurilor care mă copleşeau şi pesimismului care mă domina. Dar, mai ales, înțelesesem că este o ocazie bună şi este posibil să îmi reglez comportamentul şi să elimin părţile care mă deranjau, mai precis să accesez feminitatea şi încrederea în mine.

După prima şedintă de hipnoză, am observat diferenţe importante în mişcări, stima de sine crescuse, gândurile negative erau tot mai puţine, aveam mult mai multă răbdare şi concentrare în tot ceea ce făceam, eram departe de a produce sau alimenta conflicte şi eram mult mai interesată de lucrurile mărunte şi mai bucuroasă de tot ce am în jur. După a doua ședință, mişcările şi atitudinea masculină par ca şi cum nu au făcut niciodată parte din mine… mi le amintesc tot mai vag şi nu îmi sunt deloc naturale dacă încerc să le exersez şi aplic. În cazul în care factorii externi îmi produc agitaţie, forţa maximă cu care mă stresez sau enervez este încă foarte mică faţă de cea din trecut. Planurile şi dorinţele la care înainte mă gândeam cu pesimism şi teama că nu le voi putea realiza, mi se par tot mai aproape de a deveni realitate, iar interacţiunile cu oamenii s-au îmbunătăţit semnificativ prin faptul că a scăzut anxietatea. 

Hipnoza m-a ajutat să fiu tot mai sigură pe faptul că pot avea un rol important în viaţa oamenilor, deoarece nu mă mai disprețuiesc și îmi recunosc valorile, care nu sunt puţine. Singurul disconfort pentru mine apare atunci când îmi amintesc de ceea ce eram înainte să se producă aceste schimbări şi când mă gândesc câte oportunităţi şi lucruri plăcute am putut să ratez din cauza neîncrederii în mine, anxietăţii şi a barierelor care apăreau în comunicare şi mă împiedicau să-mi pun în valoare calităţile. Observ treptat tot mai multe diferenţe şi aștept cu nerăbdare să devin ceea ce am vrut dintotdeauna… ce eram, de fapt, dar îmi era frică să arăt. Sunt mândră de alegerea făcută şi de intuiţia pe care am avut-o când v-am ales pe dumneavoastră! Sunteți o persoană incredibil de blândă care reușește prin simplul fapt de a fi, să transmită multă dragoste și bunătate!”

Împărtăşesc cu voi mesajul de recunoştinţă al unei persoane care a trecut pragul cabinetului meu şi care a acceptat, la sugestia mea, să aplice tehnicile de hipnoză pentru atingerea obiectivelor propuse.

Hipnoza este o tehnică excelentă prin care se pot obține transformări pozitive accesând potențialul personal interior. Hipnoza se desfășoară într-o stare de relaxare completă în care au loc experiențe emoționale benefice pentru atingerea obiectivelor dorite. Hipnoterapia este o tehnică sigură adresată minții subconștiente, care aduce schimbări benefice în modul în care omul se simte, se comportă, gândește. Hipnoterapia ajută și în procesul de vindecare a anxietății, depresiei, atacului de panică, contribuie la reducerea stresului, la renunțarea la fumat, depășirea gândurilor negative, îmbunătățirea relațiilor cu oamenii, atingerea obiectivelor, creșterea încrederii de sine și depășirea auto-sabotajului, depășirea temerii de a vorbi în public, depășirea fobiilor etc.

Cu ajutorul terapiei prin hipnoză poţi să-ţi dai seama de autenticitatea ta şi să îţi dai voie să-ţi exprimi puterea personală în orice aspect din viaţa ta. Hipnoza te poate ajuta să găseşti în interiorul tău momente în care ai fost bine cu tine însuţi. Te poţi conecta cu emoţiile tale din acea perioadă. Îţi poţi raspunde atunci la anumite întrebări.

Înainte de a începe terapia în sine, subiectul vine cu o serie de întrebări la care nu găsește răspuns: cine sunt eu adevărat? sau cine m-a transformat în ceea ce sunt acum? Hipnoza şi-a dovedit deseori utilitatea pentru creşterea încrederii subiectului că va putea face faţă oricărei situaţii. Subiectul învaţă să combată gândurile negative, să identifice convingerile limitative şi să le substituie cu unele mult mai realiste. Graţie suspendării trecătoare a autocriticului interior pe durata hipnozei subiectul acceptă mult mai bine comunicarea de tip persuasiv. Suspendarea temporară a gândirii negative îl poate face pe subiect mult mai deschis şi în ceea ce priveşte interpretările cu caracter alternativ, semnificaţia unor situaţii şi evenimente, în raport cu propriile abilităţi de a putea face faţă situaţiei, dar şi faţă de rezultatele aşteptate. Folosind această tehnică putem descoperi resursele psihologice de care subiectul are nevoie ca să îşi poată rezolva problemele cu care a venit în cabinet.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top