Now Reading
Cateva vorbe cu Laura Chiriac de la Realitatea TV

Cateva vorbe cu Laura Chiriac de la Realitatea TV

Revista Psychologies

Laura Chiriac


Depasiti limita de viteza? Cat de des?

–  Da! Aproape in fiecare seara, in drum spre casa, pe DN 1. Curios lucru, noaptea sunt mai indisciplinata la volan decat ziua.

Erati populara in scoala? Daca nu, de ce?
–  Nu eram Miss Popularitate, dar aveam prieteni buni si statornici care erau in centrul atentiei. Odata cu ei, patrundeam si eu in cercul pustilor “curtati”, desi popularitatea nu m-a preocupat niciodata in mod special.

Credeti ca e ok sa spuneti o minciuna? Cand?
–  Imi place adevarul. Cred ca avem cu totii nevoie de adevar. Dar cred ca avem si mai mare nevoie de minciunile acelea care ne flateaza, ne consoleaza si ne dau sperante. Ganditi-va cata disperare si cata plictiseala am simti fara minciunile care ne fac sa visam.


Ce faceti cand credeti ca nu va vede nimeni?

–  Imit oameni antipatici. Partea proasta e ca, de cele mai multe ori, cand cred ca nu ma vede nimeni, tot ma vede careva….

Daca ati ramane pe o insula pustie care ar fi cele 5 carti, 5 filme si 5 oameni pe care i-ati dori cu dvs?
–  Carti: “Viata lui Pi” – Yann Martel, Marea Aspiratie – Tom Sharpe, Jurnalul Fericirii – Nicolae Steinhardt, Dupa-amiaza albastra – William Boyd, Deriva continentelor – Russel Banks
–  Filme: “Match Point”, “Les Choristes”, “Farenheit 451”, “La vita e bella”, “Breakfast at Tiffany’s”
–  Oameni: Mama, Trop, Tavi.
Asta e “lista obligatorie”. Trebuie sa-i mai intreb si pe ei daca au chef sa vina cu mine..

Ati fugit vreodata de acasa? De ce da si de ce nu?
–  Am fugit de acasa cand aveam 4 ani. Eram fascinata de o valiza de militar, cocotata pe un sifonier vechi, la tara, la bunici. Dupa ce am induplecat-o pe bunica mea sa coboare valiza, mi-am strans cateva jucarii si am plecat, fara sa anunt pe cineva. Am luat-o pe campul de grau din spatele casei. M-am pierdut repede intre spice, am mers cam un kilometru, in fine, am esuat intr-o mica poiana, pana cand m-au gasit parintii. Le-am explicat ca n-am fugit de raul lor, ci de dragul valizei. Cu o asemenea explicatie, cat se poate de sincera, am scapate de dojene.

Daca ati putea fi un sportiv de performanta cine ati dori sa fiti?
–  Lance Amstrong.

Cu ce ocazii ati intrat „in belea” in copilarie?
–  Am speriat o colega care bea apa de la cismea. S-a lovit si a sangerat. M-am simtit teribil. In rest, nu prea am intrat in belea. Tot timpul mi-a fost teama de penibil.

Care a fost cel mai penibil lucru care vi s-a intamplat?
–  Incerc sa uit repede fazele penibile, e probabil o forma de autoprotectie. De aceea mi-e greu sa fac un top. La o televiziune de informatie in continuu, sub presiunea vitezei si a concurentei, penibilul devine inevitabil, din pacate. E penibil sa ai la telefon un om care n-are nimic de-a face cu stirea despre care vorbesti. Din graba sau confuzie. Si mai penibil e sa fie nevoie sa dezminti o stire. Si asta se intampla, din aceleasi motive.

Ce va sperie cu adevarat?
–  Lipsa ideilor, a planului.

Care au fost momentele cele mai fericite ale vietii de pana azi?
–  M-am bucurat mult cand un prieten a reusit sa depaseasca o situatie medicala complicata.

Ce dorinta neimplinita aveti?
–  In fiecare zi am cate o dorinta si pana acum le-am indeplinit pe toate.

Ce jucarie preferati in copilarie?
–  O macara.

Aveti ceva ce regretati?
–  Regret ca n-am reusit sa ma impac niciodata cu pisicile. Am multi prieteni care se lauda cu pisicile lor, sufera cand sunt bolnave, le cauta cand dispar, le cumpara vitamine si jucarii de plus. Cand merg in vizita la ei ma apuca o usoara invidie. Felinele torc, ei zambesc. Am incercat, in timp, sa ma atasez de pisici. Pur si simplu nu merge. Ne respectam reciproc dar ne tinem la distanta.

Daca ar fi sa alegeti un titlu de film pentru viata dvs., care ar fi?
–  “Viata mea… pana acum”. Asta pentru ca jurnalistii trebuie sa dea titluri explicite…

Laura Chiriac, Cosmin Prelipceanu, Ralitatea TV

Laura Chiriac s-a alaturat echipei Realitatea TV in 2006, dupa aproape 8 ani de jurnalism in presa franceza la Radio France Internationale si Agence France Presse.

● A colaborat cu posturile de televiziune franceze M6 si TF1, pentru emisiuni precum Capital, Zone Interdite sau Sept a Huit, precum si cu ziarul spaniol El Pais. Este corespondentul postului de radio francez Europe 1 in Romania.

● In anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana a acceptat provocarea lansata de Realitatea TV de a realiza si prezenta emisiunea EU Romania.

● Din septembrie 2007, prezinta un nou format de jurnal, stirile care nu se termina niciodata, „neverending news”, de luni pana joi, alaturi de Cosmin Prelipceanu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top