Now Reading
Veniți alături de noi pe drumul spre Casa dintre Brazi

Veniți alături de noi pe drumul spre Casa dintre Brazi

Revista Psychologies

Fundația Copii în Dificultate- CID sub Înaltul patronaj al Alteței Sale Principesa Maria a României, vă invită la Gala aniversară  35 de ani de activitate in sprijinul copiilor

Ne adunăm la  Palatul Bragadiru în data de 26 septembrie 19.00 pentru a serba 35 de ani de activitate în care am rămas credincioși misiunii noastre: ,,Să vindeci, câteodată. Să ajuți deseori. Să alini, întotdeauna.” Și pentru a face primul pas care să transforme un vis în realitate.

Vă amintiți de cântecelul Căsuța din pădure? Unde vine fiecare și spune „vreau să stau și eu aici“? Ei bine, acesta este visul: noi construim în Zărnești Casa dintre brazi unde vor putea sta copiii cu dizabilități și care nu merg niciodată la munte, de fapt nu merg aproape nicăieri. Îi vom găzdui într-o vacanță alături de părinții lor și ne vom ocupa de reabilitarea lor.

Casa dintre brazi va fi un Centru de vacanță și recuperare pentru copiii tipici și atipici și familiile lor, din zonă și din întreaga țară. Nu un spital, ci o casă de vacanță, deoarece recuperarea înseamnă mult mai mult decât terapie: înseamnă socializare, joacă, voie bună, care sunt cel puțin la fel de importante ca și terapiile. Din cauza unor factori complecși, de la infrastructura orașelor până la atitudinile oamenilor, viața cotidiană a unui copil cu dizabilități din România trece aproape inevitabil prin izolare, câteodată stigmatizare, câteodată chiar depresie – toate acestea îi vor îngreuna recuperarea. Viața familiilor acestor copii se schimbă, unele familii chiar nu rezista acestor schimbări. Ceea ce ne propunem este să le oferim alternativă: o vacanță, o ocazie de a aduna amintiri de neuitat, de a-și face noi prieteni și de a da vieții o altă perspectivă.

Cine suntem?

Fundația ”Copii în Dificultate” a fost fondată în anul 1990 de Reverendul Dr. John Walmsley. Și astăzi, CID funcționează ca brațul operațional din România al Fundației ” Children in Distress” din Marea Britanie (CID UK). CID desfășoară programe de asistență și protecție pentru mai multe categorii de copii: cu dizabilități, cu boli cronice în fază terminală, infectați cu HIV/SIDA, copii cu risc de abandon familial și școlar. De peste 30 de ani, fundația noastră a fost “ACASA” pentru sute de copii abandonați în spital de propria familie pentru că s-au născut cu dizabilități grave. Le-am oferit îngrijire într-un mediu familial, plin de afecțiune, le-am asigurat asistența medicală necesară și programe zilnice de terapie. Le-am oferit posibilitatea să interacționeze cu alți copii, organizând diferite activități de socializare la care au participat și alți copii din comunitate. Ne-am preocupat si educația lor informală și formală.

Ce ne propunem?

 „Pineview Retreat Lodge” sau ,,Casa dintre brazi” Zărnești va fi o pensiune deosebită, unde sunt bineveniți copiii – cu prioritate cei cu dizabilități, alături de părinții lor. Pensiunea va îndeplini toate prevederile din normele și standardele privind asigurarea unor condiții și dotări de nivel înalt, fiind adaptate și la cerințele specifice ale copiilor cu nevoi speciale.

În timpul sejurului accentul se va pune pe activitățile de recreere, dar vom asigura și accesul la terapii prin intervenții punctuale. Pentru a se cunoaște și a se accepta mai bine vom încuraja grupuri mixte  de copii fără probleme deosebite și copii cu nevoi speciale. Pentru copiii care fac parte din familii defavorizate vom acorda gratuitate.

Ce vă propunem?

Veniți să ne cunoașteți și să faceți un prim pas alături de noi pe drumul spre Casa dintre Brazi.

În cei 35 de ani de activitate, prin serviciile specializate am oferit sprijin pentru:

  • 1 675 de copii cu risc de abandon școlar proveniți din familii dezavantajate social şi economic, din comunitați marginalizate și din mediul rural;
  • 180 de copii cu afecțiuni neurologice grave și boli în faze terminale.
  • 300 de cadre didactice și specialiști din domeniul educației în deprinderea de abilități și cunoștințe privind educarea copiilor cu cerințe educaționale special
  • 1 726 de copii cu diverse afecțiuni (motorii, neurologice, de limbaj, de comportament)
  • 470 copii cu tulburare de spectru autist (TSA)
  • 650.000 pachete cu jucării, haine și hrană oferite copiilor și familiilor din categorii vulnerabile
  • 1 200 copii și tineri infectați cu HIV – SIDA au fost menținuți în educatie au primit sprijinul necesar pentru reintegrarea socială și participarea la viața comuniății în care locuiesc, au fost îngrijiți și educați într-un mediu de viață familial, sigur și confortabil ce le-a fost ACASĂ pentru toată copilăria.

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top