Now Reading
Villa Vinèa lansează Rubin Riserva 2016, un vin nou, în ediție limitată

Villa Vinèa lansează Rubin Riserva 2016, un vin nou, în ediție limitată

Revista Psychologies

Villa Vinèa inaugurează noi spații de cramă, dedicate degustărilor și evenimentelor și anunță Rubin Riserva 2016, un vin nou, gastronomic, în ediție limitată.

Producătorul Villa Vinèa, din localitatea Mica, județul Mureș, anunță extinderea cramei, îmbunătățită cu spații mai mari dedicate oaspeților, potrivite pentru degustări de vinuri și evenimente private sau de companii. Noua clădire inaugurată în luna mai beneficiază de trei săli de degustare cu o capacitate totală de 50 de locuri, la masă. La aceasta, se adaugă o terasă generoasă, de 75 de metri pătrați, pe care se pot organiza evenimente de până la 60 de persoane.

“După aproximativ doi ani de construcții și reamenajări, în care componenta turistică a fost redusă considerabil, suntem fericiți să putem primi vizitele celor care vor să descopere oenologia și vinurile românești sau să celebreze momente importante. Noua cramă Villa Vinèa își propune să fie gazda evenimentelor frumoase, memorabile.”, a declarat Mircea Matei, Directorul General Villa Vinèa.

Villa Vinèa lansează Rubin Riserva 2016, un pariu făcut cu viitorul

Odată cu noua structură, Villa Vinèa lansează și un vin nou, Rubin Riserva 2016, un cupaj de patru soiuri nobile – Merlot, Zweigelt, Pinot Noir, Fetească Neagră -, realizat într-o ediție limitată de 300 de sticle. Acesta este un vin gastronomic complex, cu nas de coacăze negre, fructe de pădure roșii și arome mature de ciocolată amăruie, vanilie și fum.

“Rubin Riserva este un vin al cărui poveste a început în 2006, când Heiner Oberrauch a decis să planteze patru soiuri de struguri negri, într-o zonă viniviticolă cunoscută pentru solul argilos, potrivit pentru struguri albi. Ceea ce l-a motivat a fost faptul că a intuit evoluția pe termen lung a climei. Practic, acesta a fost primul pas, dintr-un pariu pe câțiva ani, menit să demonstreze că, pe Valea Târnavei, putem face un vin roșu, complex, cu potențial ridicat de maturare, diferit de orice a fost făcut până atunci. Cu Rubin Riserva 2016 arătăm că, atunci când pasiunea și expertiza se întâlnesc, nu există limite.”, a declarat Mircea Matei, Director General Villa Vinèa.

Obținut din struguri culeși târziu, mai exact în prima săptămână din luna noiembrie, de pe vițe individual selectate și cu producția redusă la trei-patru ciorchini, Rubin Riserva este o bijuterie. Timp de 735 de zile, vinul a fost maturat în butoaie de stejar franțuzesc, îmbrățișându-și identitatea cu fiecare zi care trecea. Îmbutelierea s-a realizat exclusiv în 300 de sticle magnum, fiind păstrat pentru învechire până acum. Pentru cei care l-au creat, Rubin Riserva este un vin elegant, unic și complex, cu o personalitate puternică, un pariu câștigat cu viitorul.

 

 

 

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top