Now Reading
Cina in cuplu pentru a regasi gustul celuilalt

Cina in cuplu pentru a regasi gustul celuilalt

Revista Psychologies


Ce ocupatii umane, altele decat hrana si dragostea, impart atat de mult puncte comune? A gusta, a musca… Degustam o masa la fel precum savuram un sarut, salivam inainte pentru o mancare asa cum salivam pentru o mangaiere.

Plecand de la aceasta alianta senzuala, anumite cupluri au stabilit o regula de viata. Pentru ei, principiul emis de scriitorul Jean-Louis André, conform caruia „nu vorbim niciodata la fel de bine decat cu gura plina“, este un excelent mijloc de a trece peste obstacolele vietii in comun. „Restaurarea“ legaturilor poate trece printr-un moment gurmand, in doi, acasa sau la restaurant.

Cum sa transformam simpla satisfacere a unei nevoi vitale in paranteza intima? Cum ajuta placerile carnale la regasirea gustului partenerului? Care sunt capcanele ce trebuie evitate? O recapitulare in detaliu, prin meniu, pentru a savura o noua intimitate…

Creati ritualuri

„Placerile mesei sunt pivotul cuplului nostru dintotdeauna“, povesteste C., 39 de ani. „Toate momentele importante ale povestii noastre le-am trait in jurul unei mese. Adesea, le dam copiilor de mancare mai devreme pentru a ne oferi noua, apoi, o cina in doi. Si, o data sau de doua ori pe an, mergem la restaurantul nostru preferat, cel al tuturor declaratiilor de dragoste, unde tocmai am sarbatorit cei 20 de ani de dragoste.“

Fiecare cu ritualurile sale! Pentru unii, este un moment care iese din banal, acasa: mancarea preferata a unuia pregatita cu dragoste de catre celalalt, o trecere neplanuita pe la bacanul italian din colt…

Pentru altii, poate este vorba despre un simplu foietaj servit intr-o patiserie, dupa ce tocmai au dus copiii la scoala.

De asemenea, este necesar ca acest timp de impartasire sa fie dorit atat de unul, cat si de celalalt. „Proiectul acesta poate sa fie devastator pentru cei care sunt deja in conflict“, previne psihiatrul Jean-Claude Matysiak.

„Momentul mesei este unul revelator, nemilos pentru cuplu. Magnific atunci cand suntem complici, teribil insa atunci cand nu suntem. Intrucat el functioneaza asemenea unei lupe care mareste totul: felul de a manca, de a mesteca, de a face zgomot!“ La masa, la fel ca oriunde altundeva, nu va prefaceti ca aveti pofta…

Citeste continuarea articolului in revista Psychologies, editia septembrie 2012.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top