Now Reading
Femeia și imaginea ei

Femeia și imaginea ei

oana-păunescu
femeia-și-imaginea-ei

Eu sunt Oana și sunt fotograf de 7 ani. În studioul meu, Foto Film 365, facem toate tipurile de fotografii – dar cea mai mare provocare o reprezintă, desigur, femeile. Cum se și cuvine, am mereu la mine duhul blândeții și voia bună, un car de răbdare și o stare de continuă receptivitate intuitivă care le face pe cele care se așază în fața camerei să se deschidă, să se relaxeze.

Cele mai multe femei vin la mine pentru a le face fotografii „care să le reprezinte”. Într-adevăr fotografiile de personal branding sunt foarte importante. Nu lăsa niciodată la voia întâmplării fotografiile pe care le pui să te reprezinte, fie că este vorba despre social-media sau materiale de promovare. Ca să îți faci o idee despre ce înseamnă asta cu adevărat, îți propun un exercițiu simplu: privește fotografiile din media ale unei persoane care-și reprezintă brandul. Gândește-te cât de mult ai aflat despre persoana și brandul respectiv numai privind fotografiile; apoi dacă, pornind numai de la aceste imagini, îți dorești să cunoști respectiva persoană, dacă îți stârnește încredere, dacă ți-ar putea fi partener de business. La fel, atunci când soliciți fotografii pentru propriul personal branding trebuie să știi  dinainte ce vrei să comunici și cărui public. Eventual notează. Cercetează pe site-ul studiolui cei 7 pași spre niște fotografii de branding reușite. Apoi cere-ne ajutorul și vom putea alege împreună culorile, hainele, accesoriile, recuzita, atitudinile care se potrivesc cel mai bine țintei tale. Și care ți se potrivesc. Deoarece nimic nu este mai important în fotografie decât să te simți în largul tău. Anxietatea se transmite mai repede decât lumina și, indiferent de ce poză ți-ai fi dorit tu, va deveni rapid vizibil că nu ești deloc ceea ce îți dorești să pari.

Aici intervine și meseria noastră de fotografi. Clar. Ca femeie-fotograf mă bucur de mai mare încredere din partea majorității femeilor și de altfel munca mea este jumătate de fotograf și specialist în imagine și jumătate de psiholog. Femeile știu ce își doresc de la fotografii, doar că multe nu își dau seama decât după ce avem discuția preliminară. De obicei sunt mult mai conștiente de ceea ce nu își doresc să surprind în fotografii.

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top