Now Reading
Malvina Cervenschi – Admir viata in sine

Malvina Cervenschi – Admir viata in sine

Revista Psychologies

La fiecare doua randuri vorbeste despre necesitatea de a fi om, de a fi moral, de a invata si de a te prezenta onorabil in lume. Desi e tanara si mai curand discreta, Malvina Cervenschi e un adevarat model.


Psychologies: Care e rolul autocunoasterii in viata ta?

Malvina Cervenschi: Esential, as spune. Din acest punct porneste totul: trebuie sa stii cine esti, cum esti construit, ce iti doresti, care sunt capacitatile si aptitudinile. Nu in ultimul rand, principiile, sensibilitatile, perceptiile, talentele trebuie exploatate si identificate ca repere in ansamblul personalitatii tale.

Ai nevoie sa fii constient de cum esti construit in exterior, la fel de mult ca si in interior, pentru a te pozitiona corect fata de tine, in primul rand, apoi ca om in lume. Autoanaliza este primul pas in autocunoastere, autoeducare si, pe alocuri, in autoremediere. Toate aceste actiuni iti ofera posibilitatea de a afla cum iti place sa traiesti, pe cine doresti cu adevarat sa ai langa tine, de a-ti contura armonios munca si profesia, precum si perspectivele de viitor.

Esti o persoana inclinata spre introspectie sau mai degraba activa si putin meditativa?

M.C.: Ambele! In general, analizez tot si ma analizez cu strictete! Ce nu are o rezolvare concreta – raportabila la reguli generale si principii insusite – trece la capitolul „feeling si meditatie“. Daca nici aceste doua strategii nu functioneaza, intervine cea mai puternica abordare: „timpul le rezolva pe toate la momentul potrivit, in functie de cum si cat meriti si in functie de ceea ce iti doresti cu adevarat“.

Care sunt cele mai importante valori pentru tine si de ce?

M.C.: Cred ca cel mai important in viata este sa fii OM! A fi om inseamna a trai cu picioarele pe pamant, a fi cald, prietenos, empatic, puternic, curajos, ambitios, creativ, sincer, descurcaret, implicat, informat, recunoscator – tot acest caleidoscop de stari, emotii si sentimente contradictorii si elaborate din care suntem construiti cu totii. Åži, mai presus de orice, sa te bucuri de lucrurile marunte si simple azi, acum si aici.

Citeste continuarea interviului in revista Psychologies, editia octombrie 2012

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top