Now Reading
Se spune ca noi, femeile, putem ierta orice

Se spune ca noi, femeile, putem ierta orice

Am avut o relatie cu un baiat de multi ani, ne-am despartit in septembrie anul trecut. Se spune ca noi, femeile, putem ierta orice, credeti ca acest lucru ar fi posibil si in cazul meu. Ne-am despartit din mai multe motive. Imi doream o relatie de casatorie si in aproape 10 ani acest lucru nu s-a intamplat, nici macar nu pot spune daca il mai iubesc sau nu. Stiu doar ca nu i-am simtit lipsa pana in momentul cand mi-a zis ca are pe alta cu care are relatii intime. El spune ca mi-a zis acest lucru deoarece si eu i-am spus ca exista cineva in viata mea, care e mai bun ca el si de care sunt indragostita, amandoi am fost primii in viata celuilat. Am locuit impreuna circa 3 ani si jumatate, alaturi de parinti mei, iar probleme au fost mai ales din cauza banilor. Ma intreb daca doar singuratatea ar fi cea care ne-ar apropia? Situatia sta destul de prost mai ales ca eu nu lucrez, sunt studenta, la cei 28 de ani, in ultimul an, el are salariu, dar tine mortis ca eu sa lucrez. Cum sa-l fac sa inteleaga ce importamt e pt mine actul casatoriei?

Intrebare pusa de: Bontila, 29

Raspunsul psihologului:

Pai as incepe cu finalul scrisorii…si anume v-as intoarce intrebarea dv: ce este pt dv casatoria? De ce este atat de importanta? In ce masura legalizarea casatoriei ar echivala cu o asigurarea fericirii? Puteti pune egal intre casatorie si o relatie foarte buna? Exista o varsta ‚ideala’ pentru asta? In ce fel va ganditi la o femeie casatorita? Ce avantaje presupuneti ca are o femeie casatorita?

Probabil ce nu a mers a fost felul diferit in care dv si partenerul dv vedeti aceasta institutie. Adica ce atitudini, valori, prejudecati sau asteptari se leaga de ea.

Ar mai fi si alte intrebari legate de relatia actuala: ce va atras la el? de ce sa va casatotiti cu el? Ce are el si nu au altii? De ce nu vrea el sa se casatoreasca? Cum percepe el casatoria si ce anume il atrage sau il respinge legat de acest act/gest?

Probabil ca perioada de 3 ani in care ati locuit impreuna ar fi cea mai apropiata de felul in care poate ‚arata’ o casatorie. Inteleg ca nu s-a lasat cu urmari foarte bune.

Mai este ceva care mi-a atras atentia legat de celelalte relatii cu care v-ati amentitat unul pe altul, care ar putea fi tratate ca un fel de lupta, de competitie dar si ca o masura de aparare la suferinta creata de despartire. Poate ca va sperie si alte lucruri legate de varsta, de felul in care ve-ti descurca singura in viitor, de profesia pe care o veti urma. Trebuie sa incercati sa mai reflectati si sa incepeti sa va dati raspunsuri sincere legate de intrebarile pe care am incercat sa vi le pun in interventia mea.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top