Now Reading
Simt ca mi-am pierdut interesul fata de el

Simt ca mi-am pierdut interesul fata de el

In iulie anul trecut m-am maritat. Am 27 de ani si ma consider o femeie extrem de norocoasa dat fiind faptul ca am un sot exceptional. Suntem impreuna de multi ani, 4 la numar, timp in care am trecut printr-o relatie la distanta si multe alte lucruri. Il iubesc cu tot sufletul meu si pentru nimic din lume nu as putea sa imi imaginez viata fara el.

Totusi, asa cum va spuneam, cat timp el era plecat la munca si eu ramasesem in tara, l-am inselat de mai multe ori. Prin inselat ma refer la sarut cu alti barbati (destui la numar de-a lungul timpului) si doua relatii sexuale. Puneam acest lucru pe seama faptului ca eram despartiti si aveam nevoia sa ma tina cineva in brate, sa ma atinga cineva. Din pacate pentru mine, observ ca acest lucru persista. Recent a plecat intr-o deplasare si am profitat de ocazie pentru a ma intalni cu un coleg de birou si a ma saruta cu el. Atat. A fost doar o ora si dupa ce l-am sarutat mi-am dorit sa ajung acasa.

Nu stiu de ce fac acest lucru. Cu sotul meu nu am o relatie sexuala minunata. In mare parte cred ca mi se datoreaza, simt ca mi-am pierdut interesul fata de el. Simt ca e prea linistit, prea tandru, prea domol, nu ma saruta niciodata cu pasiune, ma saruta cu dragoste si iubire. Si apreciez acest lucru, dar as vrea sa il simt langa mine cu adevarat barbat si sa „ma ia pe sus” intr-o seara.

Va dati seama ca in timp, faptul ca el e asa si eu mi-am pierdut interesul, duce la o viata sexuala aproape inexistenta. Ce sa mai spun, practic am nevoie sa beau un pahar de vin sau o bere ca sa „ma apuc de treaba”. Nu stiu ce sa fac. Nu imi doresc sa il mai insel, doar ca nu stiu cum sa fac sa vad de la el o privire zdravana si un sarut plin de pasiune. Mi-as dori sa se uite la mine asa cum o fac alti barbati: cu dorinta de a mi da hainele jos. Sunt oare un caz fara speranta?

Intrebare pusa de: porto, 27

Raspunsul psihologului:

In orice relatie de cuplu repetam unele inclinatii pe care le-am dobandit in primele noastre relatii din viata: cu mama si cu tata. Daca aceasta componenta este prea puternica si n-am invatat inca sa ne descurcam cu placerea sexuala, problemele din cuplu sunt inevitabile.

Sa fiu mai explicita si sa descriu doua dintre scenariile posibile: un tata isi poate iubi enorm fetita, se joaca cu ea, o protejeaza, o rasfata, dar, inconstient sau nu, este speriat de sexualitatea lui sau a ei. Interdictia incestului sau influenta culturala sunt atat de puternice pentru el, incat descurajeaza manifestarile sexuale ale fetitei, de pilda cochetaria sau mangaierile. Atunci fetita incepe sa se rusineze de sexualitatea ei, o arunca deoparte, i se pare incompatibila cu iubirea.

Sau fetita are o mama ahedonica si, desi familia este foarte importanta pentru ea si o ingrijeste minunat, isi refuza placerea (inclusiv cea sexuala), iar fetita, in iubirea ei fata de mama, se identifica cu modelul ei si rolurile de mama/sotie si iubita/amanta ajung mai tarziu sa i se para incompatibile. Cam ca arhetipul Madonei si tarfei. Intr-un mod similar se pot petrece lucrurile cu un baietel. Sigur ca exista diferente, dar rezultatul poate fi acelasi, rolurile de sotie si amanta, respectiv sot si amant i se pot parea incompatibile.

In toate cazurile, sexualitatea este negata, respinsa, nu e acceptata, ba chiar in anumite cazuri provoaca dezgust.

In plus rutina poate sa ucida dorinta. Ca la inceputul vietii noastre, cand lucrurile sunt previzibile si nevoile implinite, fara macar sa ne dam seama pentru ca mama e mereu disponibila, tot asa se poate intampla si intr-o relatie de cuplu. Lipsa poate amorsa dorinta, cand partenerul e plecat de langa noi ni se face dor de el. Dar lipsa poate produce si furie si poate ca acesta e cazul dumneavoastra, caci spuneti ca ati cautat prezenta altui barbat in lipsa sotului dvs.

Siguranta vs excitatie, ati observat vreodata ca o persoana seductiva care flirteaza sau nu este tocmai „cuminte” este mai dorita de partener/a ? Cand teama ca-ti poti pierde partenerul te pandeste mereu din umbra, atunci ti-l si doresti cu o mai mare intensitate. Sau te simti mandra ca te-a ales pe tine.

In cazul dvs, recomandarea mea este sa discutati cu el despre problemele sexuale dintre voi. Si despre ce va excita, ce fantasme aveti, ce atitudine fata de sex au avut parintii vostri. Iar daca o seara romantica nu este suficienta sau daca descoperiti vreo problema mai serioasa, pe care nu sunteti in stare s-o descurcati doar voi doi, v-as sfatui sa apelati la un ajutor calificat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top