Now Reading
Cum să alegem nisipul pentru pisici?

Cum să alegem nisipul pentru pisici?

Nu dați vina pe pisică!

De ce își fac pisicile nevoile în afara litierei și ce putem face în acest sens?

Nu dați vina pe pisică!

O pisică sănătoasă este, de obicei, foarte atentă la aspectele legate de curățenie. Dacă observăm că aceasta renunță să mai folosească litiera trebuie să luăm în considerare, în primul rând, posibilitatea existenței unei situații care perturbă starea de bine a pisicii noastre. Să analizăm principalele probleme care pot contribui la declanșarea acestui comportament al pisicii.

Posibile probleme medicale

 Una dintre principalele cauze care poate genera o astfel de situație o reprezintă o problemă legată de sănătate. Din acest motiv este important ca, pentru început, să fie consultat medicul veterinar. Acesta poate valida sau  exclude orice problemă medicală.

Comportamentul atipic al pisicii ar putea fi rezultatul unei infecții a tractului urinar, a unei boli de rinichi sau a diabetului. Niște simple teste de sânge și urină pot exclude existența acestor afecțiuni.

Dacă se stabilește că animalul nostru preferat nu suferă de o problemă medicală, este foarte posibil să fie una de comportament, sau de mediu, pe care va trebui s-o identificăm.

Stres și anxietate

 Aspectul comportamental poate fi un alt factor declanșator al acestei stări. Astfel, o pisică anxioasă ar putea să-și facă nevoile în altă parte decât în litieră, ca o modalitate de a-și reduce anxietatea, deoarece mirosul urinei proprii o face să resimtă mai multă siguranță. De obicei, pisicile devin mai stresate la o schimbare de locuință sau dacă este introdus în familie un alt animal. Chiar și simpla vizită a unor prieteni poate fi resimțită de pisică, uneori, ca fiind o împrejurare perturbatoare.Nu dați vina pe pisică!

Probleme de mediu

După ce ne-am asigurat ca nu există nicio problemă medicală sau vreo situație care să fi determinat pisica să devină stresată, trebuie să ne uităm prin casă pentru a identifica alte circumstanțe ce ar putea provoca acest tip de comportament nedorit. Cu siguranță, aproape întotdeauna un motiv serios pentru care pisicile își fac nevoile în altă parte este o litieră necurățată. Cine și-ar dori să intre într-o cabină de WC murdară și urât mirositoare? Simțul olfactiv al felinelor este mult mai puternic decât al oamenilor, iar o litieră care nouă ni se parecum sa alegi nisipul pentru pisici „suficient de curată” ar putea avea, pentru pisică, un miros dezgustător. Prin urmare, după fiecare curățare a litierei trebuie să ne asigurăm că a rămas suficient așternut în interiorul acesteia iar, în caz contrar, trebuie  să se completeze nivelul acestuia cu un strat generos.

Ce tip de nisip pentru pisici să folosim

Principalul inconvenient în cadrul clasamentelor lucrurilor care ne deranjează atunci când locuim cu o pisică îl constituie mirosul neplăcut al litierei. Dincolo de disconfortul olfactiv, mirosul neplăcut al litierei este considerat principalul factor de evitare a folosirii cu regularitate a litierei și de către pisici.

Nisipul pentru pisici Imperial Care White oferă soluția pentru îndepărtarea totală a mirosului neplăcut de urină, având o puternică capacitate de dezodorizare.Nu dați vina pe pisică!

Există o varietate de produse din care putem alege, însă nu orice tip de așternut igienic va fi tolerat, fără reținere, de către pisica noastră.

Întotdeauna trebuie avem în vedere este granulația produsului. Pisicile calcă ”desculțe” peste așternutul din litieră și încercați să vă imaginați cum v-ați simți în locul acestora, călcând cu piciorul gol peste muchiile colțuroase și ascuțite ale granulelor de silicat.

Nisipul pentru pisici Imperial Care White are o granulație fină, fiind acceptat fără nici o rezervă de către pisici.

Un alt factor perturbator important este praful pe care-l poate genera nisipul.

Spre deosebire de felinele mari, care nu își acoperă excrementele din considerente de afirmare teritorială a dominației, familia felinelor mici, din care face parte și mult-iubita noastră pisică, manifestă un comportament contrar tocmai pentru a nu fi trădate de miros în fața posibililor agresori. Acest obicei presupune săparea mai întâi a unei ”gropi” și apoi acoperirea acesteia. Procedura poate fi foarte neplăcută pentru pisică dacă, în timp ce sapă, nisipul generează praf iar ea este nevoită să-l inhaleze. Chiar și pentru oameni praful degajat de tipul de așternut ales poate deveni, în timp, o problemă.

Acest nisip nu generează praf și astfel puteți scăpa de posibilele iritanții respiratorii și amprentele prăfuite ale lăbuțelor de prin casă.

Proprietățile naturale de conglomerare  facilitează strângerea și curățarea, economisind timp și efort și totodată oferă un ritm lent de consum.

Fiecare cutie de Imperial Care White durează mai mult, garantând un raport calitate-preț excepțional.

 Oferiți dragoste și evitați întotdeauna pedepsele!

Nu trebuie să uităm faptul că dacă pedepsim o pisică pentru că nu și-a făcut nevoile în litieră, aceasta nu își va schimba comportamentul.Nu dati vina pe pisica Pedeapsa sub orice formă, cum ar fi introducerea pisicii cu nasul în urină sau stropirea ei cu apă nu ajută niciodată. Rezultatul unei astfel de acțiuni va fi că pisica va începe să se teamă de voi și pentru a evita să fie pedepsită din nou, va căuta o modalitate de a-și face nrvoile într-un loc mai ascuns, unde nu o puteți prinde și pedepsi din nou.

Asigurați-vă însă că ați făcut totul ca să vă ajutați pisica să asocieze litiera cu lucruri bune.

Cu răbdare, dragoste, atenție și folosirea unui nisip potrivit pentru litieră se poate restabili armonia în casă.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top