Now Reading
Renunţă să te mai laşi controlată de frică!

Renunţă să te mai laşi controlată de frică!

andreea-dumitru
renunţă-să-te-mai-laşi-controlată-de-frică

Nu știu cum te simţi tu în această perioadă, însă sper din suflet că reuşesti să gestionezi cu bine avalanșa de negativităţi cu care suntem bombardaţi în toate părţile. Trăim vremuri interesante …

În atmosferă pluteşte frica, nesiguranța, lipsa de încredere. Însă, în istoria omenirii, orice mare criză, a venit „la pachet” cu o mare oportunitate de evoluție. După furtună, întotdeauna apare soarele.

În această perioadă, avem parte de mari provocări, fiecare dintre noi în parte, şi noi toţi, ca umanitate. Însă, știu cu certitudine că, astfel de situații, sunt un bun prilej de creștere a conştientizării şi de trezire spirituală.

Avem puterea de a ne elibera de fricile care ne-au fost impuse şi să ne creştem vibraţia, iar fiecare dintre noi, poate să aprindă o scânteie în conştiinţa colectivă şi să contribuie la ridicarea vibraţiei planetei. Când suficient de mulți oameni vor înţelege acest lucru şi vor alege eliberarea, în locul fricii şi al condiționării, atunci vom reuşi cu toţii să ne eliberăm şi să facem un salt mare în conștiință.

Draga mea, frica este o emoţie naturală. Ea va apărea mereu, ori de câte ori ne vom simţi scoşi din zona de confort. Și este cât se poate de evident, că în această perioadă, toţi trăim în afara zonei de confort; am fost forţaţi să ieşim de acolo, fără preaviz, fără să fim pregătiţi, fără să știm ce va urma.

Însă, așa cum incertitudinea este o certitudine, iar ea inevitabil provoacă frica; odată ce înţelegem şi acceptăm acest lucru, frica se va diminua. Odată ce o acceptăm şi o primim în viaţa noastră, ca pe o emoţie naturală ce va apărea mereu când ieșim din zona de confort, ea va înceta să ne mai controleze. Acceptând-o, o vom înţelege, iar înţelegând-o, îşi va pierde puterea, nu va mai putea să ne controleze.

Probabil că ai mai auzit până acum că, nu ne poate controla decât ceva, căruia îi dăm puterea noastră. De cele mai multe ori, ne dăm puterea unor situaţii sau emoţii, pe care nu le înţelegem şi nu le acceptăm. Da, nu este tocmai uşor să acceptăm frica. Tendinţa noastră este să ne luptăm cu ea. Să facem tot ce ne stă în putință, ca să nu mai simţim frica.

Însă, după cum este o vorba din străbuni, „de ce îţi este frică, de aia nu scapi”; atâta timp când nu vom reuşi să o acceptăm şi să nu mai fugim de ea, frica va continua să ne controleze.

Vreau să te rog să faci un mic exercițiu, ca să înţelegi cum poţi înţelege frica mai bine și să nu o mai laşi să te controleze. Atunci când simţi frica, fii atentă la ce gândeşti:

  • Identifică gândul/ gândurile care îţi creează această stare de frică,
  • Scrie-l/scrie-le pe o foaie de hârtie

Apoi, întreabă-te:

  • Este gândul pe care îl am adevărat?
  • Cine aș fi eu, dacă nu aș avea acest gând?
  • Cum m-aș simţi dacă nu aș avea acest gând/ aceste gânduri?

Scopul acestui exerciţiu este să îţi dai seama că, noi de fapt, ne temem de niște GÂNDURI! Ne gândim la ceva ce s-ar putea întâmpla rău, iar acest lucru ne produce frică. Te încurajez să faci acest exerciţiu. Te va ajuta să îţi schimbi perspectiva asupra fricii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top