Now Reading
Friptură de struț cu usturoi și cartofi dulci

Friptură de struț cu usturoi și cartofi dulci

Revista Psychologies
friptură-de-struț-cu-usturoi-și-cartofi-dulci

Sărbătorile de iarnă sunt un timp al bucuriei, al prieteniei, un timp pentru a dărui și a primi. Vă dorim să retrăiți, alături de cei dragi, învăluiți de farmecul colindelor și de miros de cetină, amintirea Crăciunului de odinioară și entuziasmul începutului de An Nou.

Într-o atmosferă de poveste, chiar din confortul propriei case, vă puteți bucura de gustul bucatelor pline de savoare, gătite cu dichis de chef Daniela Drăguț la Castelul Bethlen-Haller și de prospețimea vinurilor Jidvei alese cu grijă de somelierul Constantin Drăgan pentru a crea o experiență gastronomică deosebită.

PENTRU 2 PORȚII

Timp de preparare: 90 minute

INGREDIENTE

Friptură de struț cu usturoi

 • 200g filé de struț (poate fi tăiat în jumătate)
 • 5g usturoi
 • 2g sare
 • 2g piper
 • 5ml ulei

Cartofi dulci la cuptor cu oregano

 • 200g cartofi dulci
 • sare și piper
 • oregano
 • 5 ml ulei de măsline

PREPARARE

 1. Carnea de struț este o carne deosebită care are nevoie de atenție în timpul pregătirii. Cu 30 de minute înainte de gătire carnea se scoate din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Astfel se reduce șocul termic și friptura va fi mai suculentă. Clătim carnea sub jet de apă rece, iar apoi o ștergem bine cu hârtie absorbantă. Ulterior, ungem carnea pe toate părțile cu ulei de floarea soarelui.
 2. Într-o tigaie încinsă punem 20ml de ulei și când acesta este foarte fierbinte așezăm filé-ul de struț. Îl prăjim pentru 1 minut pentru a obține o crustă caramelizată, timp în care nu mișcăm bucata de carne. Întoarcem carnea și prăjim pentru 1 minut.
 3. Reducem focul la mediu și adăugăm 30g unt, usturoi și dacă dorim, ierburi aromatice. Când untul începe să spumeze, înclinăm tigaia și stropim bucata de carne cu unt topit, astfel vom împiedica uscarea, pentru 1 minut. Întoarcem încă o dată filé-ul și gătim pentru 1 minut, acoperind cu unt topit. Trebui să ne asigurăm că părțile laterale sunt prăjite și putem opri gătirea. Scoatem carnea pe un tocător curat și lăsăm friptura să se odihnească pentru 5 minute.
 4. Putem servi friptura întreagă sau feliată contra fibrelor de carne, condimentată cu sare și piper proaspăt râșnit. Pentru o friptură suculentă, este recomandat să nu condimentăm carnea înainte de gătire. Dacă dorim să gătim carnea de struț medium-well, vom prelungi cu aproximativ 45 secunde timpul de gătire în tigaie pentru fiecare parte a filé-ului.
 5. Spălăm bine cartofii dulci și îi tăiem pe lungime cu tot cu coajă. Adăugăm sarea, piperul, oregano, uleiul și amestecăm. Punem cartofii condimentați într-o tavă pe hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 170° Celsius pentru 30-40 de minute.

Recomandarea somelierului Jidvei

Îmbinarea perfectă dintre aromele de iasomie, mere verzi, pere și citrice dă naștere unui vin alb remarcabil, catifelat și deosebit de onctuos: Owner’s Choice Maria Pinot Gris. Limpede, strălucitor, cu ușoare reflexe rozalii, floral și fructuos deopotrivă, acest Pinot Gris se distinge printr-un echilibru final subtil și persistent, de o eleganță simplă, lipsită de orice ostentație.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top