Now Reading
Tort diplomat

Tort diplomat

Revista Psychologies

Pare o reteta de mare subtilitate. Citeste atent, lucreaza cu rabdare si o sa-ti reuseasca!

Ingrediente:

  • 4 pachete gelatina de 10 g
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 cutie cocteil de fructe
  • 1 portocala
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 1/2 kg frisca

Preparare:

Se pune gelatina la inmuiat, cu zeama de la compot si cocteilul, si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura, se intareste in maximum patru ore).

Gelatina, galbenusurile si zaharul se lasa la foc mic pana cand se intaresc usor.

Albusurile se bat spuma cu putina sare.

Separat, se bate frisca, iar jumatate din cantitatea rezultata se opreste pentrut ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calda, pentru ca altfel nu se omogeni­zeaza).

Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete, ananasul din compot si fructele din cocteil.

Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg.

Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca ramasa..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top