Now Reading
Fă ca micul dejun echilibrat să fie noul tău obiectiv în acest an!

Fă ca micul dejun echilibrat să fie noul tău obiectiv în acest an!

Revista Psychologies
fă-ca-micul-dejun-echilibrat-să-fie-noul-tău-obiectiv-în-acest-an

Odată cu fiecare nou început, fie că vorbim despre un nou an, o nouă slujbă sau un nou proiect personal, majoritatea putem fi tentați să privim cu o doză sporită de optimism aceste etape temporale și să dorim să producem noi schimbări. Iar o bună parte a rezoluțiilor includ adoptarea unui stil de viață sănătos care să se reflecte apoi în toate ariile vieții.

Formarea obiceiurilor

Dacă analizăm comportamentul nostru, de-a lungul unei zile obişnuite, vom fi surprinși de numărul mare al acțiunilor pe care le facem automat. De multe ori luăm decizii fără prea multă conștientizare, iar când acționăm mai puțin conștient, spunem că acționăm din obișnuință. Creierul nostru vrea să pună cât mai multe acțiuni pe pilot automat, pentru că este mai eficient și conservă energia pentru eventuale situații de risc și informații care ar putea fi utile pentru supraviețuire.

Întreruperea rutinei acestor acțiuni, pe care le facem în mod automat sau introducerea unor obiceiuri noi nu presupune un proces foarte ușor. De exemplu, multe dintre rezoluțiile facute la începutul anului se vor pierde pe drum până la finalul primăverii, dacă nu chiar mai repede. Obiceiurile pot fi încorporate cu pași relativ mici, au nevoie de timp și de tehnici bine gândite pentru a porni o acțiune și integrarea acesteia în viața de zi cu zi.

Odată ce înțelegem că multe din acțiunile obișnuite, automate, au un declanșator sau un indiciu, putem începe să ne gândim la utilizarea puterii acelui indiciu pentru un rezultat pozitiv. O abordare ar fi să asociem indicii, acțiunilor deja integrate în rutina noastră zilnică, să adăugăm mementouri vizuale pentru a forma obiceiuri mai bune.

Toți acești pași, atunci când sunt luați împreună, pot aduce rezultate importante și sunt adesea mai ușor de gestionat decât schimbările uriașe care pot fi neliniștitoare.

Hrană pentru minte

Este binecunoscut faptul că mâncarea îți influențează direct și indirect creierul. Odată ce alimentele sunt descompuse, substanțele din compoziția lor influențează direct același tip de neurotransmițători, cum ar fi serotonina, dopamina și GABA (acid gamma-aminobutiric), care ajung la creier și îți schimbă modul în care gândești și te simți.

Efectul cel mai profund pe care mâncarea îl are asupra creierului este prin impactul pe care îl are asupra bacteriilor intestinale. Unele alimente susțin înmulțirea bacteriilor utile, în timp ce altele o inhibă. Din cauza acestui efect, mâncarea se numără printre cele mai puternice medicamente disponibile pentru sănătate, intervențiile în dietă ajungând deseori la rezultate asemănătoare cu cele ale medicamentelor special concepute. Deși pare dificil din cauza programului aglomerat pe care îl ai, este important să încerci să urmezi o nutriție echilibrată care să îți ofere nutrienții de care ai nevoie în activitățile zilnice și care să contribuie la menținerea unei stări bune de sănătate.

Consumând alimente sănătoase, organismul primește nutrienții, vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a funcționa. Dacă nu ai timp suficient pentru a găti, include în dietă shake-uri nutritive care aduc un plus de proteine – un mod sănătos și delicios pentru a te energiza.

Mâncarea potrivită pentru o dispoziție bună

Creierul este un organ consumator de energie, care folosește aproximativ 20 la sută din caloriile corpului, așa că are nevoie de mult combustibil bun pentru a menține concentrarea pe tot parcursul zilei.

De asemenea, creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a rămâne sănătos. Acizii grași Omega-3, de exemplu, ajută la formarea și repararea celulelor creierului, iar antioxidanții reduc stresul celular și inflamația, care sunt legate de îmbătrânirea creierului și tulburările neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer. De la alimentația sănătoasă și mișcare, la timp pentru sine sau momente de distracție cu un prieten, corpul are nevoie de ajutor pentru a se reface și a-și recăpăta energia.

Nu sunt de neglijat nici gustările dintre mese, care pot fi hrănitoare și gustoase fără să îți afecteze dieta. Chipsurile Proteice Herbalife Nutrition sunt perfecte atunci când ești pe drum, în mișcare și pot fi consumate chiar și după antrenamentele fizice, fiind o modalitate minunată de a îți menține obiectivele nutriționale. Dacă ești o persoană activă, batoanele proteice H24 Achieve sunt optiunea ideală de gustare proteică după antrenamente intense, oferindu-ți nutriție de calitate, care să te ajute să îți atingi obiectivele, oricât de mari sau de mici ar fi acestea. Astfel, te vei bucura de aroma delicioasă fără să te îngrijorezi că îți va afecta silueta și îți vei păstra astfel și buna dispoziție.

Începe ziua cu dreptul

Care este cel mai simplu și la îndemână pas pentru a-ți schimba stilul de viață? Începe prin a-ți seta obiceiul de a lua un mic dejun sănătos și echilibrat, în fiecare dimineață. Micul dejun este adesea numit „cea mai importantă masă a zilei”, din motive întemeiate. Acesta îți îmbunătățește nivelul de energie și capacitatea de concentrare pe termen scurt și poate ajuta la o mai bună gestionare a greutății, la reducerea riscului de diabet de tip 2 și a bolilor de inimă pe termen lung.

Însă, în ciuda beneficiilor pe care micul dejun le are pentru bunăstarea generală, mulți oameni nu își alocă timpul necesar pentru prima masă a zilei, adesea din cauza programului încărcat. Vestea bună este că există o modalitate simplă de a încadra micul dejun în rutina ta zilnică.

mic dejun HNCu preparare rapidă, delicios și plin de nutrienți esențiali, Micul Dejun Ideal Herbalife Nutrition constituie o alternativă nutritivă și convenabilă, atunci când ești pe fugă. Este un mic dejun echilibrat pe bază de proteine ce îți permite evitarea acceselor necontrolate de foame şi dorinţei permanente de a mânca. Micul dejun Herbalife Nutrition se prepară rapid și ușor și la mai puțin de 220 kcal per porție, reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă decât un covrig mâncat în grabă dimineața, atunci când ești pe fugă.

Este compus din shake-ul Formula 1 care conține ingrediente vegane, nu are gluten, este potrivit pentru vegetarieni și furnizează mai mult de o treime din doza zilnică recomandată de 25 de vitamine și minerale, per porție. Se completează cu un ceai revigorant pe bază de plante și băutura Herbal Aloe, preparată din suc de Aloe Vera, concepută pentru a te ajuta să te menții hidratat. Simplu de preparat, bogat în nutrienți cheie și ușor de consumat oriunde te afli!

Pentru un mic dejun ideal, dar și pentru celelalte mese ale zilei și gustări, Cartea de bucate Herbalife Nutrition vine în ajutor cu 80 de rețete nutritive și aromate. Este o adevărată sursă de inspirație!

Găsește combinația nutritivă corectă pentru ziua ce urmează pe www.herbalife.ro. Produsele Herbalife Nutrition sunt disponibile prin intermediul Distribuitorilor Independenți Herbalife Nutrition.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top