Now Reading
Bookster dezvăluie preferințele cititorilor români

Bookster dezvăluie preferințele cititorilor români

Revista Psychologies
10 ani de Bookster: fiecare abonat a citit, în medie, 12 cărți pe an

Cu ocazia celei de-a zecea aniversări, Bookster, brandul ce facilitează accesul angajaților din diverse companii la o extinsă colecție de cărți și resurse de lectură online, dezvăluie preferințele cititorilor români în materie de beletristică și dezvoltare profesională și personală.

În calitate de promotor al lecturii pentru peste 152.000 de utilizatori din peste 1.300 de organizații, Bookster face o trecere în revistă a celor  mai căutate cărți din ultimul deceniu. 

Descoperă preferințele cititorilor cu Bookster, partenerul tău de lectură online:

Top dezvoltare :

  1. „Povestea mea”, de Michelle Obama;
  2. „Sapiens: scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari;
  3. „Cele cinci limbaje ale iubirii”, de Gary Chapman;
  4. „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki;
  5. „Omul în căutarea sensului vieții”, de Viktor E. Frankl;

 Top beletristică:

  1. „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, de Agnes Martin-Lugand;
  2. „Oscar și Tanti Roz”, de Eric Emmanuel Schmitt;
  3. „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides;
  4. „Acolo unde cântă racii”, de Delia Owens;
  5. „Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman.

Cu toate că România ocupă o poziție mai modestă în ierarhia europeană a lecturii, având în vedere că timpul dedicat lecturii de către populația activă este în medie de doar 5 minute pe zi, membrii comunității Bookster reușesc să depășească aceste statistici dezamăgitoare. Conform datelor, un abonat Bookster parcurge în medie 12 cărți pe parcursul unui an, un nivel ce se aliniază obiceiurilor de lectură din țări cu o tradiție literară mai solidă, precum Estonia, Finlanda și Polonia.

În 2023, Bookster a lansat Booksy, bibliotecarul virtual care folosește inteligența artificială pentru a oferi utilizatorilor recomandări personalizate de lectură

În prezent, Bookster oferă abonaților săi acces la aproximativ 5.000 de titluri de cărți unice și 3.500 de resurse online, cum ar fi articole, ebooks, videoclipuri și conținut audio. Cu toate acestea, compania se angajează să diversifice constant opțiunile de lectură din platformă, consolidând parteneriatele cu biblioteci și institute de limbi străine din România. În anul 2023, Bookster a introdus conținut în limbile germană și maghiară, alături de cele trei limbi deja disponibile – română, engleză și franceză.

Mai mult, s-au alocat resurse pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor. Una dintre inițiative este implementarea inteligenței artificiale, care sugerează cititorilor cărți în funcție de interesele lor, prin intermediul lui Booksy, bibliotecarul virtual. Acest serviciu este accesibil pe ai-carte.bookster.ro și poate fi utilizat chiar și fără un cont pe platformă. Pe lângă recomandările de lectură, Booksy asociază fiecare carte cu o melodie, un citat sau un poem potrivit, oferind astfel o experiență unică.

Pentru o personalizare sporită, Bookster utilizează algoritmi care învață obiceiurile de lectură ale comunității. Astfel, recomandările din platformă sunt adaptate preferințelor literare și nevoilor specifice de învățare și explorare ale fiecărui abonat.

 Despre Bookster:

Bookster este prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Bookster este în prezent în peste 1.300 de companii din România. Cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 152.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.În 2022, Bookster a închis anul cu o cifră de afaceri de 3,7 milioane de euro. Compania are, în prezent, aproximativ 50 de angajați.

 Cum funcționează serviciul Bookster? 

  1. Acces la o platformă prietenoasă, cu algoritmi care îți învață preferințele de lectură;
  2. Recomandări și campanii faine de încurajare a cititului;
  3. Echipă gata să-ți răspundă rapid la orice mesaj;
  4. Transport gratuit la birou, direct la colțul Bookster amenajat în companie.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top