Now Reading
Cursul de gandire al lui Edward de Bono

Cursul de gandire al lui Edward de Bono

Revista Psychologies
Autor: Edward de Bono
Editura: Curtea Veche, 2009

„Este uimitor cat de putina atentie acorda educatia deprinderii de a gandi. Exista convingerea absurda ca informatiile si inteligenta sunt suficiente. Inteligenta este precum caii-putere ai unei masini, insa gandirea reprezinta abilitatea cu care este condusa masina. Exista oameni deosebit de inteligenti care au o gandire slab dezvoltata si oameni mai putin inteligenti cu o gandire bine dezvoltata…”

Cursul de gandire al lui Edward de Bono, Editura Curtea Veche

„Este uimitor cat de putina atentie acorda educatia deprinderii de a gandi.

Exista convingerea absurda ca informatiile si inteligenta sunt suficiente. Inteligenta este precum caii-putere ai unei masini, insa gandirea reprezinta abilitatea cu care este condusa masina. Exista oameni deosebit de inteligenti care au o gandire slab dezvoltata si oameni mai putin inteligenti cu o gandire bine dezvoltata.

Doar cinci ore de predare a acestui curs unor tineri someri, printr-un program guvernamental, au determinat cresterea procentului de angajare cu 500 la suta. Acesti tineri parasisera scoala crezand ca sunt prosti. Cand au descoperit ca lucrurile nu stateau asa cum crezusera ei, încrederea în sine a crescut, si-au cautat locuri de munca si au reusit sa le pastreze.“

Edward de Bono

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top