Now Reading
Eu, Aisa, sotia Profetului

Eu, Aisa, sotia Profetului

Revista Psychologies
Autor: Leila Mounira
Editura: Pro Editura, 2008

Un roman de citit cu sufletul la gura. Mereu mi-a placut expresia „cu sufletul la gura”. Pentru mine inseamna implicarea ta totala in ceea ce faci, in cazul nostru, al cititorului.Eu, Aisa, sotia Profetului, Leila Mounira, Pro Editura
Un roman de citit cu sufletul la gura. Mereu mi-a placut expresia „cu sufletul la gura”. Pentru mine inseamna implicarea ta totala in ceea ce faci, in cazul nostru, al cititorului.


Eu, Aisa, sotia Profetului
este un roman frumos, care ar trebui sa existe in biblioteca oricaruia dintre noi. Chiar daca este scris sub forma unui jurnal, faptele devin cinematografice in imaginatia ta. Te simti in desert, te simti calare pe o camila, altadata esti in templu, rugandu-te la Allah, chiar daca nu apartii acestei religii.

Cel mai important efect pe care romanul il poate avea in Romania este crearea unei punti de dialog intre doua civilizatii care se cunosc foarte putin, sau chiar deloc.

Pana acum, Mahomed nu a fost niciodata cunoscut publicului romanesc din perspectiva unei femei, cu toate victoriile si infrangerile sale, atat pe plan privat, cat si public.

Aisa este o femeie puternica, apriga, uneori foarte geloasa pe celelalte sotii ale lui Mahomed. Este foarte frumoasa si ea este singura care a fost virgina in noaptea nuntii cu Profetul, singura dintre toate sotiile lui Mahomed.

Romanul poate fi citit ca o lectie fascinanta de istorie a umanitatii sau a religiilor, dar si ca o poveste superba de dragoste.

Citeste Eu, Aisa, sotia Profetului ca si cum ai deschide o fereastra plina de toleranta pentru o lume in care nu ai mai pasit pana acum. Vei vedea, multe comori asteapta sa fie scoase la iveala..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top