Now Reading
Invitație la evenimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman”

Invitație la evenimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman”

Revista Psychologies
invitație-la-evenimentul-de-premiere-a-concursului-de-debut-literar-primul-roman

Concursul de debut literar „Primul roman”, ediția a II-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Ruști, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu – a ales manuscrisul volumului câștigător – Nașterea eroului, semnat de Andrei Ungureanu, care va fi publicat în „Biblioteca de Proză Contemporană”.

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00, vă invităm la festivitatea de premiere, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, pentru a felicita împreună marele câștigător.

Despre Andrei Ungureanu

Născut în 1992, în satul Valea Popii (Argeș), Andrei Ungureanu e doctorand, bursier al guvernului francez și asistent universitar (Sibiu). A publicat volumul Povestiri și întâmplări din țara fumului (2021). Romanul Nașterea eroului a câștigat Premiul I, la concursul „Primul roman”, ediția a II-a, organizat de Editura Litera

Despre romanul Nașterea Eroului

Este povestea unui tânăr sărac dintr-o țară francofonă, ficțională, care fuge în Europa gonit nu atât de foame și de mizerie, cât de o nevoie ineluctabilă de a-și găsi adevărata menire. Text cu miză socială și filozofică, cu poveste puternică și excelent scrisă, romanul lui Andrei Ungureanu s-a detașat clar în cadrul concursului.

Evenimentul va fi organizat sub egida „Deznodământul nu contează” și va presupune o discuție despre premiile de debut.

Program:

Premierea câștigătorilor concursului, Locul I, II și III; O polemică între Ligia Pârvulescu și Andrei Ungureanu, cei doi premianți ai concursului, ediția I și ediția II; Doina Ruști, președinta juriului, cu un discurs din partea Editurii Litera; Cristina Bogdan și Emanuela Ilie vor discuta despre „Cum se dă un premiu?“; Dorian Dron va avea o lectură aleatorie – citește unde se deschide cartea.

Vă așteptăm în grădină pentru discuții despre literatură și valoarea unui premiu literar.

Despre Editura Litera

Editura Litera are o tradiție de 33 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top