Now Reading
Londinos

Londinos

Revista Psychologies
Autor: Bob Garcia
Editura: Pro Editura, 2008

Sa zugravesti istoria Londrei, de la intemeiere pana in prezent, poate parea lucru dificil. Dar romanul lui Bob Garcia este un pariu castigat, o misiune de care s-a achitat cu incontestabila virtuozitate.Londinos, Bob Garcia, Pro Editura
Sa zugravesti istoria Londrei, de la intemeiere pana in prezent, poate parea lucru dificil. Dar romanul lui Bob Garcia este un pariu castigat, o misiune de care s-a achitat cu incontestabila virtuozitate.

Ai impresia ca Bob Garcia a trait vreme de secole in Londra, din timpurile cand metropola nu era decat o adunatura de colibe si pana in secolul XX, fiind impregnat de istoria, dar si de fantasmele acestui oras. Enigma lui Jack Spintecatorul este rezolvata de autor de o maniera mai mult decat geniala. Iar capitolul unde apare William de Baskerville (personaj intalnit si in Numele trandafirului al lui Umberto Eco) este o mostra a talentului scriitoricesc al autorului.

Cartea este mult mai mult decat o istorie romantata a Londrei. Este un amestec unic de genuri, sustinut la fiecare pas de suspans, iar ritmul este de-a dreptul ametitor. Cele treisprezece capitole se inlantuie intr-o maniera fireasca, dar fiecare contine o doza proprie de emotii, suspans si ciudatenii. Odata patruns in angrenajul cartii e imposibil sa mai iesi. La finalul ei, cititorul va avea impresia ca se intoarce din infern.

Imposibil sa mai vezi Londra cu aceiasi ochi dupa de i-ai citit „romanul“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top