Now Reading
Ochii tai m-au vazut

Ochii tai m-au vazut

Revista Psychologies
Autor: Sj³n
Editura: Niculescu, 2008

Un orasel din Saxonia Inferioara, in miez de noapte – ar putea exista un tinut mai linistit ca acesta?Ochii tai m-au vazut, Sj³n, Niculescu
Un orasel din Saxonia Inferioara, in miez de noapte – ar putea exista un tinut mai linistit ca acesta?

Dar daca ne-am afla in plin razboi si un barbat misterios tocmai ce ar fi sosit la hanul din localitate, unde lucreaza Marie-Sophie, ca fata in casa? Si daca barbatul acela ranit ar fugi de ceva sau de cineva, de un trecut groaznic, care aproape l-a distrus? Cum l-ar putea ajuta tanara Marie-Sophie?

Acesta este samburele de mister din care ia nastere romanul de dragoste al lui Sj³n, intretesand planul istoric cu cel mitologic, intr-o perpetua pendulare intre pamant si cer. Farmecul acestui roman ca un basm pentru adulti vine din jonglarea ingenioasa cu mai multe planuri narative si stiluri, imaginile puternice care prind viata in fata ochilor cititorului, amestecul reusit de ironie si romantism, farsa si istorie, poezie a miraculosului si distorsiune expresionista.

Sj³n (n. 1962, Reykjavik) este unul dintre cei mai originali scriitori islandezi contemporani. A debutat la varsta de saisprezece ani, cu un volum de poezie, este unul dintre membrii fondatori ai grupului suprarealist Medºsa si autorul a numeroase volume de poezie, piese de teatru si romane.

Pe langa cariera de scriitor, Sj³n a luat parte la diferite expozitii de arta si evenimente muzicale. A colaborat cu multi artisti, in special cu Bj¶rk, impreuna cu care a compus muzica si versuri si a creat videoclipuri muzicale.

A fost nominalizat la Premiul Oscar pentru versurile din filmul lui Lars Von Trier, Dansand cu noaptea (Dancer in the Dark).

Ochii tai m-au vazut (Augu ¾­n s¡u mig) a fost tradus in spaniola, lituaniana, finlandeza, daneza, norvegiana si suedeza. Pentru romanul Skugga-Baldur (Baldur-Umbra), a primit Nordic Councils’s Literature Prize in 2005..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top