Now Reading
Ce te așteaptă dincolo? „Băieții buni ajung în Rai”

Ce te așteaptă dincolo? „Băieții buni ajung în Rai”

Revista Psychologies
Baietii buni ajung in rai

Plecând de la o simplă întrebare: „Te-ai gândit ce te așteaptă dincolo?”, filmul „Băieții buni ajung în Rai”, regizat de Radu Potcoavă  explorează, într-o notă comică și romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul.

Celebrii actori Șerban Pavlu și Sergiu Costache joacă două roluri speciale: Dumnezeu și Sfântul Petru, ce vor putea fi descoperite din 22 martie la cinema.

„Nu am dat niciun casting, pentru niciun rol: mi-l imaginasem de atâtea ori pe Bogdan Dumitrache jucând rolul principal, pe Sergiu Costache fiind Sfântul Petru și pe Șerban Pavlu ca Dumnezeu, încât nu mai era nimic de probat, de încercat. Nici măcar pentru celelalte roluri: cu majoritatea dintre actori mai lucrasem deja, cu ceilalți îmi doream de mai multă vreme să lucrez. Rolurile au fost scrise special pentru ei. Am lucrat doar cu oameni cu care îmi face plăcere să lucrez – fie ei actori sau membri ai echipei. Am vrut să ne distrăm împreună, și ne-am cam distrat, cred că se vede asta și în film.”, spune regizorul Radu Potcoavă. 

Baietii buni ajung in rai

Încă din trailer, vedem că personajul interpretat de Șerban Pavlu (Dumnezeu) este „cool, relaxat, mereu pus pe glume, dă impresia că stă undeva acolo sus, pe un nor, și, din când în când, mai face câte o farsă”.


Sfântul Petru (Sergiu Costache) pune suflet în misiunea sa, iar dacă ar avea de ales o superputere, aceea ar fi ca toata lumea să ajungă în Rai. Are mereu la el o vorbă de împăcare, consolare sau încurajare.

  • Șerban Pavlu este unul dintre cei mai apreciați actori români, jucând în peste 30 de producții (filme, seriale) și fiind cunoscut și pentru dublajele pe care le face pentru producții de animație de top. Printre cele mai recente și de succes producții în care a apărut seSerban Pavlu numără serialele „Clanul” (Pro TV) „RUXX” și „Umbre (HBO Max), filmele „Klaus & Barroso”, „Nunți, botezuri și înmormântări” (regia Adrian Lustig), „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (regia Radu Jude), „Marocco” (regia Emanuel Pârvu). Șerban Pavlu este câștigător al premiului Gopo 2013 pentru cel mai bun actor în rol principal din comedia „Toată lumea din familia noastră” (regia Radu Jude). A mai fost nominalizat la Premiile Gopo în categoriile Cel mai bun actor în rol principal în 2018 („Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, regia Emanuel Pârvu) și 2019 („Charleston”, regia Andrei Crețulescu), și Cel mai bun actor în rol secundar în 2017 („Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude) și 2020 („Monștri.”, regia Marius Olteanu).
  • Sergiu Costache a debutat în cinematografie în 2006, la varsta de 16 ani, în scurtmetrajul „Valuri”, regizat de Adrian Sitaru, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului „BuSho International Short Film Festival”. Absolvent UNATC (2011),Sergiu Costache Sergiu a jucat în numeroase producții cinematografice de-a lungul timpului, printre care „Boss” (regia Bogdan Mirică), „Băieși deștepți” (regia (regia Igor Cobileanski), „La Gomera” (regia Corneliu Porumboiu), „Afacerea Est” (regia Igor Cobileanski), „Doing Money” (regia Lynsey Miller), „Charleston” (regia Andrei Crețulescu), „Cuscrii” (regia Radu Potcoavă), dar și seriale precum „Clanul” și „Vlad” (Pro TV) sau „Umbre” (HBO), precum și în piese de teatru care au fost găzduite, printre altele, de către Teatrul Național București, Teatrul Metropolis sau Teatrul Foarte Mic. 

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru și de muzică Alin Zăbrăuțeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia și costumele.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca; producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Robert Fița

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top