Now Reading
4 plante care alungă rapid efectele stresului

4 plante care alungă rapid efectele stresului

Revista Psychologies
4-plante-care-alungă-rapid-efectele-stresului

Efectele prelungite ale stresului, a expunerii permanente a organismului la o secreție crescută de adrenalină nu sunt deloc printre cele mai plăcute: suntem iritați, nivelul de anxietate crește vizibil, apare depresia, insomniile, durerile de cap, ne îngrășam. Natura ne-a oferit patru plante care prin puterea lor combinată pot fi soluția ideală în combaterea stresului: roinița, sunătoarea, lavanda și valeriana.

Îți petreci timpul, zi după zi într-un stres continuu, care își pune adânc amprenta asupra sănătății tale fizice și psihice? Aflați cum îți poți recăpăta rapid liniștea și calmul. Soluția este naturală 100%.

Nu este simplu să spunem că nu vom mai lăsa de acum încolo problemele să ne afecteze și să ne acapareze timpul și mintea. Este însă mult mai greu de făcut decât pare la prima vedere. Și asta pentru că amprenta stresului este una subtilă și, în același timp, extrem de adâncă asupra noastră.

10 motive pentru a scăpa de stres

Efectele prelungite ale stresului, a expunerii permanente a organismului la o secreție crescută de adrenalină nu sunt deloc printre cele mai plăcute:

  • Suntem iritați
  • Nivelul de anxietate crește vizibil
  • Riscul de depresie este mare
  • Suferim de insomnii
  • Avem dureri de cap
  • Crește riscul de hipertensiune arterială și de infarct
  • Crește riscul de astm și de emfizem pulmonar
  • Mușchii sunt afectați de încordarea continuă
  • Ne îngrășăm pe fondul stresului
  • Crește riscul de boli grave

Cum scăpăm de stres

Bineînțeles, o vacanță prelungită care să ne dea timpul de a ne re-obișnui cu timpul liber, o vacanță fără laptop și telefon, este una dintre soluții dar… cât de realistă este?

O a doua modalitate este ajutorul de specialitate. Din ce în ce mai mulți oameni apelează astăzi la ședințele de psihoterapie, cu rezultate din cele mai bune. Din păcate, nu toți și le permit pe termen lung, necesar pentru a acumula destule cunoștințe și instrumente de contracarare a stresului.

Ambele soluții sunt greu de abordat de majoritatea oamenilor. Dar ceea ce poate face oricare dintre noi este să se reîntoarcă către natură și să încerce să își regăsească echilibrul interior cu ajutorul soluțiilor naturale.

cum-scăpăm-de-stres

4 plante care alungă rapid stresul

Din fericire, natura are în traista ei câteva plante remarcabile în alungarea stresului. Complexul lor nutritiv și bioactiv dispune de substanțe cu puternice efecte anxiolitice, antidepresive și stabilizante psiho-emoționale.

Care sunt aceste patru plante? Roinița, sunătoarea, lavanda și valeriana! Iar puterile lor se combină excelent în soluția Emocalm de la Dacia Plant, cel mai puternic ajutor natural în combaterea stresului.

Emocalm este recomandat în ameliorarea stărilor de anxietate, depresie și atacuri de panică, toate asociate direct unui nivel ridicat de stres. Contribuie, de asemenea, la stăpânirea emoțiilor și, de aceea, este un prieten fidel tuturor celor care lucrează într-un mediu stresant.

1. Valeriana

Ajută la ameliorarea tensiunii nervoase ușoare, precum și a tulburărilor de somn. Dar este benefică și pentru efectele sale carminative, diuretice și de ameliorare a tulburărilor menstruale.

2. Roinița

Ajută la ameliorarea stresului și anxietății, la stimularea funcției cognitive, la ameliorarea tulburărilor de somn. Dar este la fel de puternică pentru ameliorarea indigestiei sau a greței.

3. Lavanda

Induce starea de liniște și calm și ajută la îmbunătățirea somnului. Dar, în același timp, alină durerea, reglează ritmul cardiac, reduce bufeurile și este un puternic antifungic.

4. Sunătoarea este un stimulent al stării de spirit și ameliorează depresia, prin creșterea nivelului de serotonină în creier. Dar ajută și la ameliorarea sindromului premenstrual, în infecțiile virale și pe cei care doresc să se lase de fumat! Uleiul din sunătoare utilizat local face minuni pentru vindecarea rănilor și pentru o varietate de alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele și hemoroizii.

Efectele Emocalm sunt spectaculoase atunci când administrarea comprimatelor este combinată cu o dietă sănătoasă, mișcare și impunerea unui interval de relaxare zilnică.

Să ne bucurăm, deci, de o viață relaxată!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top