CItesti acum
Taliatele bologneze

Taliatele bologneze

Revista Psychologies

Stiai ca… italienii au peste 50 de feluri de paste? Ele se clasifica, evident, dupa forma lor. Exista, asadar, paste lungi – spaghetti, linguini, fusili, fettuce – in forma de funda – taliatele, papardele, fetucini etc., in forme speciale – scoici, farfale. Exista, de asemenea, pastele pentru supe (alfabetini, farfareline, inele) si pastele um­plute – tortelini, torteloni, canneloni, ravioli, raviolini, lasagnia. Unele feluri de paste sunt colorate (cele rosii, cu tomate, cele vrezi, cu spanac, cele maro, cu ciuperci sau sepia).

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • frunzele de la o telina
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de busuioc proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 250 g carne de hamburger
  • 1 conserva de rosii
  • 400 g taliatele
  • 50 g parmezan
  • sare si piper

Preparare:

Morcovul si frunzele de telina se taie ma­runt.

Incinge uleiul intr-o tigaie, pra­jeste ceapa taiata marunt, apoi pune us­turoiul si legumele.

Adauga carnea de ham­burger, sare, piper, apoi, spre final, rosiile, si lasa pe foc 30 mi­­nute.

Citeste si

Fierbe taliatelele, scurge-le de apa, apoi ames­teca-le cu carnea.

Decoreaza cu parmezan ras si frunze de busuioc.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top