Interviu cu Iulia Preda

Ce iubiti cel mai mult pe lume?

Iulia Preda: Imi place sa calatoresc si sa ma simt libera. Sa ascult muzica si sa stau in gradina. Sunt cateva lucruri in viata pe care le-as face la infinit, respectiv cele enumerate mai sus. Iubesc animalele si daca as putea sa le fac pe toate sa fie fericite si sa aiba un adapost deasupra capului, as face-o.


Ce va sperie cu adevarat?

I.P: Sigurul lucru de care mi-ar putea fi frica ar fi Dumnezeu. Dar nu in sensul de teama ca cineva sta cu biciul sa ma pedepsesca cand gresesc, ci in sensul ca imi este teama sa nu cumva sa gresesc drumul in viata, acel drum in care Dumnezeu ne este calauzitor.


Care a fost cel mai penibil lucru care vi s-a intamplat?

I.P: Pana acum nu am avut parte de lucruri penibile in viata mea, dar ar fi cu adevarat penibil sa intru pe un subiect de discutie pe care nu-l cunosc, sau nu-l stapanesc bine. Atunci m-as simti cu adevarat penibil.


Ce faceti cand credeti ca nu va vede nimeni?

I.P: Cant. Nu am voce dar mi-as fi dorit sa am acest har. As fi dorit sa pot sa cant, dar nu intotdeauna poti sa primesti toate harurile pe care ti le-ai dori.


Ce personalitate istorica admirati si de ce?

I.P: Personalitatea istorica pe care o admir este Nicolae Iorga. Un mare om al Romaniei. Dotat cu o memorie extraordinara, cunostea istoria universala si in special pe cea romana in cele mai mici detalii.

Nu este cu putinta sa-ti alegi un domeniu din istoria romanilor fara sa constati ca Nicolae Iorga a trecut deja pe acolo si a tratat tema in mod fundamental. Iorga a fost autor al unui numar urias de publicatii, cel mai mare poligraf al romanilor: circa 1.250 de volume si 25.000 de articole.

Si nu in ultimul rand  sunt mandra ca vin de pe aceleasi meleaguri in care Nicolae Iorga si-a exercitat mare parte din activitatea sa, respectiv Valenii de Munte de Prahova.

Aveti ceva ce regretati?

I.P: Nu regret nimic din viata si activitatea mea, doar poate faptul ca nu ma mai pot intoarce in timpul copilariei mele.

Daca ar fi sa o luati de la capat in viata ce nu ati mai face?

I.P: As face exact aceleasi lucruri pe care le-am facut si pana acum, si nu ar fi nimic de scos din niciun capitol al vietii mele. Consider ca totul este o lectie ce trebuie invatata.


Ce dorinta neimplinita aveti?

I.P: As dori foarte tare sa ajung in Tibet. Este o dorinta a mea mai veche. Vreau sa vad cum traiesc preotii tibetani si as sta o perioada acolo, sa incerc sa intru in lumea lor cat mi s-ar permite.

Daca ar fi sa alegeti un titlu de film pentru viata dvs. care ar fi?

I.P: Viata asa cum este ea…

Va intereseaza psihologia?

I.P: Da. Foarte mult. Cred ca psihologia este in noi si fiecare dintre noi poate sa iasa un pic in exterior si sa se priveasca de afara, sa vada cum este el in realitate. Cred ca asta este cea mai buna psihologie. Putem astfel sa vedem cum suntem si ce putem sa schimbam la noi si in comportamentul nostru.


Ce reviste cititi si de ce?

I.P: Citesc reviste de psihologie, de moda, reviste medicale si reviste SF si Paranormal.

De ce atatea domenii diverse?

I.P: Pentru ca sunt o persoana care vrea sa afle cat mai multe lucruri atat despre stiinta cat si despre medicina, un domeniu drag sufletului meu, dar nu ma dau in laturi nici de la revistele de moda in care pot sa ma inspir in ceea ce priveste frumosul si modernul din ziua de azi. Mai citesc si reviste de decoratiuni pentru ca sunt pasionata si de design interior. Am urmat si un curs in acest domeniu, binenteles nu pentru a practica in mod curent, ci pentru a-mi dezvolta simtul estetic.

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cosette Chichirău - „Eu cred că femeile s-ar descurca extraordinar de bine în politică“
Cosette Chichirău – „Eu cred că femeile s-ar descurca extraordinar de bine în politică“

Cosette Chichirău este deputată. E cunoscută pentru live-urile pe care le face pe Facebook din Parlament, în care denunță derapajele actualei puteri. Muncește mult, propune legi și proiecte, e încântată când oamenii îi spun că se simt reprezentați de ea. Iat-o într-o ipostază relaxată, departe de stresul din Parlament, vorbind despre ceea ce o motivează.

Citeste
Valérie Cioloș-Villemin - Oricare dintre noi poate sfinți locul... sau nu
Valérie Cioloș-Villemin – Oricare dintre noi poate sfinți locul… sau nu

Valérie Cioloș-Villemin este trainer autorizat al programului de Reducerea Stresului prin Mindfulness (MBSR®), are un doctorat despre restructurarea economiilor în tranziție, a lucrat ca cercetător și, mai apoi, ca practician în evoluția sistemelor şi adaptarea actorilor economici la un mediu de afaceri în schimbare. Timp de patru ani, a contribuit la reforma economică din Republica Moldova și a coordonat biroul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Dar iată cine este Valérie, conform propriei sale descrieri, exclusiv pentru Psychologies.

Citeste
Ruxandra Hule: „Folosesc performance-ul ca șansă pentru cupluri”
Ruxandra Hule: „Folosesc performance-ul ca șansă pentru cupluri”

La performance-ul „Noi împotriva noastră” de la Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC) vin cei care „vor să-și scoată relația din carapace”, spune Ruxandra Hulea.

Citeste
Interviu cu Iulia Preda
Interviu cu Iulia Preda

Iulia Preda este prezentatoarea Giga TV a emisiunii de lifestyle de duminica, Weekend GTV si emisiunii medicale Noi sa fim sanatosi. Este absolventa a Facultatii de Farmacie din Iasi si doctorand in domeniul farmaceutic si chimie analitica, cu finalitate in cosmetica farmaceutica. A urmat numeroase cursuri in domenii precum: fitoterapie, dermato- farmacie, cosmertologie precum si celebra Scoala de Parfumuri La Grasse din Franta. Din 2007 dupa finalizarea unor cursuri de televiziune cu regizoarea Ileana Carstea, Iulia a inceput sa colaboareze cu diverse posturi tv unde a prezentat emisiuni medicale si de lifestyle. Este pasionata de psihologie, paranormal dar si de designul interior.

 

 

Citeste
Oana Andoni - Îmi doresc să-i trezesc fetiței mele pofta de a citi cât mai mult
Oana Andoni – Îmi doresc să-i trezesc fetiței mele pofta de a citi cât mai mult

Oana Andoni este prezența aceea fină și discretă de la pupitrul știrilor PRO TV. Apare rar pe la mondenități, este o femeie care crede în lucruri profunde și, de aceea, lucrurile superficiale ale celebrității nu o stimulează. Principii clasice, la fel ca și frumusețea ei blondă…

Citeste
Cătălina Ponor - Gimnastica m-a învățat să admir perfecțiunea
Cătălina Ponor – Gimnastica m-a învățat să admir perfecțiunea

Cătălina Ponor are o ținută dreaptă, impecabilă, și asta nu se referă doar la fizicul ei antrenat de atâția ani de gimnastica de performanță. Se referă și la ținuta ei morală. E o fată care îți inspiră respect, admirație, ca atunci când stai lângă cineva care poate face mult mai multe chestii decât tine, unele aparent supraomenești. Și, da, trebuie să fie ceva supraomenesc în ea, de vreme ce deține atâtea medalii.

Citeste