Interviu cu Iulia Preda

Ce iubiti cel mai mult pe lume?

Iulia Preda: Imi place sa calatoresc si sa ma simt libera. Sa ascult muzica si sa stau in gradina. Sunt cateva lucruri in viata pe care le-as face la infinit, respectiv cele enumerate mai sus. Iubesc animalele si daca as putea sa le fac pe toate sa fie fericite si sa aiba un adapost deasupra capului, as face-o.


Ce va sperie cu adevarat?

I.P: Sigurul lucru de care mi-ar putea fi frica ar fi Dumnezeu. Dar nu in sensul de teama ca cineva sta cu biciul sa ma pedepsesca cand gresesc, ci in sensul ca imi este teama sa nu cumva sa gresesc drumul in viata, acel drum in care Dumnezeu ne este calauzitor.


Care a fost cel mai penibil lucru care vi s-a intamplat?

I.P: Pana acum nu am avut parte de lucruri penibile in viata mea, dar ar fi cu adevarat penibil sa intru pe un subiect de discutie pe care nu-l cunosc, sau nu-l stapanesc bine. Atunci m-as simti cu adevarat penibil.


Ce faceti cand credeti ca nu va vede nimeni?

I.P: Cant. Nu am voce dar mi-as fi dorit sa am acest har. As fi dorit sa pot sa cant, dar nu intotdeauna poti sa primesti toate harurile pe care ti le-ai dori.


Ce personalitate istorica admirati si de ce?

I.P: Personalitatea istorica pe care o admir este Nicolae Iorga. Un mare om al Romaniei. Dotat cu o memorie extraordinara, cunostea istoria universala si in special pe cea romana in cele mai mici detalii.

Nu este cu putinta sa-ti alegi un domeniu din istoria romanilor fara sa constati ca Nicolae Iorga a trecut deja pe acolo si a tratat tema in mod fundamental. Iorga a fost autor al unui numar urias de publicatii, cel mai mare poligraf al romanilor: circa 1.250 de volume si 25.000 de articole.

Si nu in ultimul rand  sunt mandra ca vin de pe aceleasi meleaguri in care Nicolae Iorga si-a exercitat mare parte din activitatea sa, respectiv Valenii de Munte de Prahova.

Aveti ceva ce regretati?

I.P: Nu regret nimic din viata si activitatea mea, doar poate faptul ca nu ma mai pot intoarce in timpul copilariei mele.

Daca ar fi sa o luati de la capat in viata ce nu ati mai face?

I.P: As face exact aceleasi lucruri pe care le-am facut si pana acum, si nu ar fi nimic de scos din niciun capitol al vietii mele. Consider ca totul este o lectie ce trebuie invatata.


Ce dorinta neimplinita aveti?

I.P: As dori foarte tare sa ajung in Tibet. Este o dorinta a mea mai veche. Vreau sa vad cum traiesc preotii tibetani si as sta o perioada acolo, sa incerc sa intru in lumea lor cat mi s-ar permite.

Daca ar fi sa alegeti un titlu de film pentru viata dvs. care ar fi?

I.P: Viata asa cum este ea…

Va intereseaza psihologia?

I.P: Da. Foarte mult. Cred ca psihologia este in noi si fiecare dintre noi poate sa iasa un pic in exterior si sa se priveasca de afara, sa vada cum este el in realitate. Cred ca asta este cea mai buna psihologie. Putem astfel sa vedem cum suntem si ce putem sa schimbam la noi si in comportamentul nostru.


Ce reviste cititi si de ce?

I.P: Citesc reviste de psihologie, de moda, reviste medicale si reviste SF si Paranormal.

De ce atatea domenii diverse?

I.P: Pentru ca sunt o persoana care vrea sa afle cat mai multe lucruri atat despre stiinta cat si despre medicina, un domeniu drag sufletului meu, dar nu ma dau in laturi nici de la revistele de moda in care pot sa ma inspir in ceea ce priveste frumosul si modernul din ziua de azi. Mai citesc si reviste de decoratiuni pentru ca sunt pasionata si de design interior. Am urmat si un curs in acest domeniu, binenteles nu pentru a practica in mod curent, ci pentru a-mi dezvolta simtul estetic.

 

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Oana Andoni - Îmi doresc să-i trezesc fetiței mele pofta de a citi cât mai mult
Oana Andoni – Îmi doresc să-i trezesc fetiței mele pofta de a citi cât mai mult

Oana Andoni este prezența aceea fină și discretă de la pupitrul știrilor PRO TV. Apare rar pe la mondenități, este o femeie care crede în lucruri profunde și, de aceea, lucrurile superficiale ale celebrității nu o stimulează. Principii clasice, la fel ca și frumusețea ei blondă…

Citeste
Cătălina Ponor - Gimnastica m-a învățat să admir perfecțiunea
Cătălina Ponor – Gimnastica m-a învățat să admir perfecțiunea

Cătălina Ponor are o ținută dreaptă, impecabilă, și asta nu se referă doar la fizicul ei antrenat de atâția ani de gimnastica de performanță. Se referă și la ținuta ei morală. E o fată care îți inspiră respect, admirație, ca atunci când stai lângă cineva care poate face mult mai multe chestii decât tine, unele aparent supraomenești. Și, da, trebuie să fie ceva supraomenesc în ea, de vreme ce deține atâtea medalii.

Citeste
Paula Herlo și Alex Dima - „Oamenii care mută munții din loc sunt eroii noștri“
Paula Herlo și Alex Dima – „Oamenii care mută munții din loc sunt eroii noștri“

Paula Herlo și Alex Dima sunt colegi la PRO TV. Ei realizează , alături de o întreagă echipă, emisiunea România, te iubesc. Sunt serioși și pătrunși de propria misie la serviciu – așa cum ar trebui să fie –, dar haioși în particular. Paula deține un premiu Emmy pentru munca ei și împreună sunt un fel de supereroi ai celor care au nevoie de eroi.

Citeste
Interviu cu Iulia Preda
Interviu cu Iulia Preda

Iulia Preda este prezentatoarea Giga TV a emisiunii de lifestyle de duminica, Weekend GTV si emisiunii medicale Noi sa fim sanatosi. Este absolventa a Facultatii de Farmacie din Iasi si doctorand in domeniul farmaceutic si chimie analitica, cu finalitate in cosmetica farmaceutica. A urmat numeroase cursuri in domenii precum: fitoterapie, dermato- farmacie, cosmertologie precum si celebra Scoala de Parfumuri La Grasse din Franta. Din 2007 dupa finalizarea unor cursuri de televiziune cu regizoarea Ileana Carstea, Iulia a inceput sa colaboareze cu diverse posturi tv unde a prezentat emisiuni medicale si de lifestyle. Este pasionata de psihologie, paranormal dar si de designul interior.

 

 

Citeste
Povestea unui tăietor de lemne care se luptă cu sistemul și săracia ca să păstreze un copil pe care-l are în asistență maternală de 8 ani: Meda sau partea mai puțin fericită a lucrurilor
Povestea unui tăietor de lemne care se luptă cu sistemul și săracia ca să păstreze un copil pe care-l are în asistență maternală de 8 ani: Meda sau partea mai puțin fericită a lucrurilor

Meda sau partea mai puțin fericită a lucrurilor e un film pe care e musai să-l vezi. Premiat pentru regie și cel mai bun actor (Șerban Pavlu) la festivalul de la Sarajevo în august 2017, e povestea unui tăietor de lemne care se luptă cu sistemul și sărăcia ca să păstreze un copil pe care-l are în asistență maternală și doar soția sa (care a murit) avea certificatele necesare.

Citeste
Andreea Răducan – Eu nu renunț ușor
Andreea Răducan – Eu nu renunț ușor

Andreea Răducan, femeia asta copil care a ajuns pe cele mai înalte culmi ale sportului, este, atunci când o cunoști face to face, abordabilă, caldă și atentă. Se citește în ea toată înțelepciunea anilor de muncă cu sine, cu propriul corp, cu limitele proprii. Ne-a onorat cu prezența pe coperta numărului aniversar.

Citeste