Now Reading
Interviu cu Iulia Preda

Interviu cu Iulia Preda

Revista Psychologies

Ce iubiti cel mai mult pe lume?

Iulia Preda: Imi place sa calatoresc si sa ma simt libera. Sa ascult muzica si sa stau in gradina. Sunt cateva lucruri in viata pe care le-as face la infinit, respectiv cele enumerate mai sus. Iubesc animalele si daca as putea sa le fac pe toate sa fie fericite si sa aiba un adapost deasupra capului, as face-o.


Ce va sperie cu adevarat?

I.P: Sigurul lucru de care mi-ar putea fi frica ar fi Dumnezeu. Dar nu in sensul de teama ca cineva sta cu biciul sa ma pedepsesca cand gresesc, ci in sensul ca imi este teama sa nu cumva sa gresesc drumul in viata, acel drum in care Dumnezeu ne este calauzitor.


Care a fost cel mai penibil lucru care vi s-a intamplat?

I.P: Pana acum nu am avut parte de lucruri penibile in viata mea, dar ar fi cu adevarat penibil sa intru pe un subiect de discutie pe care nu-l cunosc, sau nu-l stapanesc bine. Atunci m-as simti cu adevarat penibil.


Ce faceti cand credeti ca nu va vede nimeni?

I.P: Cant. Nu am voce dar mi-as fi dorit sa am acest har. As fi dorit sa pot sa cant, dar nu intotdeauna poti sa primesti toate harurile pe care ti le-ai dori.


Ce personalitate istorica admirati si de ce?

I.P: Personalitatea istorica pe care o admir este Nicolae Iorga. Un mare om al Romaniei. Dotat cu o memorie extraordinara, cunostea istoria universala si in special pe cea romana in cele mai mici detalii.

Nu este cu putinta sa-ti alegi un domeniu din istoria romanilor fara sa constati ca Nicolae Iorga a trecut deja pe acolo si a tratat tema in mod fundamental. Iorga a fost autor al unui numar urias de publicatii, cel mai mare poligraf al romanilor: circa 1.250 de volume si 25.000 de articole.

Si nu in ultimul rand  sunt mandra ca vin de pe aceleasi meleaguri in care Nicolae Iorga si-a exercitat mare parte din activitatea sa, respectiv Valenii de Munte de Prahova.

Aveti ceva ce regretati?

I.P: Nu regret nimic din viata si activitatea mea, doar poate faptul ca nu ma mai pot intoarce in timpul copilariei mele.

Daca ar fi sa o luati de la capat in viata ce nu ati mai face?

I.P: As face exact aceleasi lucruri pe care le-am facut si pana acum, si nu ar fi nimic de scos din niciun capitol al vietii mele. Consider ca totul este o lectie ce trebuie invatata.


Ce dorinta neimplinita aveti?

I.P: As dori foarte tare sa ajung in Tibet. Este o dorinta a mea mai veche. Vreau sa vad cum traiesc preotii tibetani si as sta o perioada acolo, sa incerc sa intru in lumea lor cat mi s-ar permite.

Daca ar fi sa alegeti un titlu de film pentru viata dvs. care ar fi?

I.P: Viata asa cum este ea…

Va intereseaza psihologia?

I.P: Da. Foarte mult. Cred ca psihologia este in noi si fiecare dintre noi poate sa iasa un pic in exterior si sa se priveasca de afara, sa vada cum este el in realitate. Cred ca asta este cea mai buna psihologie. Putem astfel sa vedem cum suntem si ce putem sa schimbam la noi si in comportamentul nostru.


Ce reviste cititi si de ce?

I.P: Citesc reviste de psihologie, de moda, reviste medicale si reviste SF si Paranormal.

De ce atatea domenii diverse?

I.P: Pentru ca sunt o persoana care vrea sa afle cat mai multe lucruri atat despre stiinta cat si despre medicina, un domeniu drag sufletului meu, dar nu ma dau in laturi nici de la revistele de moda in care pot sa ma inspir in ceea ce priveste frumosul si modernul din ziua de azi. Mai citesc si reviste de decoratiuni pentru ca sunt pasionata si de design interior. Am urmat si un curs in acest domeniu, binenteles nu pentru a practica in mod curent, ci pentru a-mi dezvolta simtul estetic.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top