Now Reading
Sotul meu face sex virtual pe messenger

Sotul meu face sex virtual pe messenger

Buna ziua. Am decis sa va contactez deoarece nu ma stiu cum sa reactionez… Am descoperit de curand ca sotul meu face sex virtual pe messenger cu femei mult mai in varsta ca el (cel putin 10 ani). Am regasit in ceea ce scria acolo tot ceea ce facem noi de fapt… si nu pot sa il inteleg. Relatiile intime dintre noi sunt destul de slabe… (acum oricum sunt insarcinata si el respecta sarcina mea).

Dar toate „ideile” pe care el le insira acolo, eu i le-am dat, prin ceea ce faceam eu… si acum el le spune ca si cum ar fi ale sale… Nu inteleg de ce imi spune ca a stat pana tarziu pe mess (nu si ce a facut, normal!), deci se simte vinovat; nu inteleg de ce nu imi vorbeste despre dorintele sale intime si fata de mine se scuza ca e mereu obosit (se intampla si inainte sa raman insarcinata), si iar nu inteleg de ce se simte atras sexual de femei in varsta, cand eu arat foarte bine. (fosta prietena era tot cu 10 ani mai in varsta; ea a fost si prima lui partenera). Va rog dati-mi un sprijin… ajutati-ma sa inteleg. Va multumesc din suflet.

Intrebare pusa de: Mihaela, 10

Raspunsul psihologului:

Nu as putea sa va spun eu ceva care sa va faca sa-l intelegeti mai bine pe sotul dv. Pot insa sa va ascult si sa va inteleg propriile dv sentimente, ganduri, trairi. Ceea ce as putea sa va spun ar fi ca alegerile sotului pot avea legatura cu sarcina dv. in sensul in care pozitia de tatic ar fi o pozitie si un rol nou pentru dansul. Astfel de alegeri, adica a tine si mentine relatii cu femei mai in varsta decat dansul ar putea avea legatura cu faptul ca si-ar dori sa fie in continuare „un copil” si sa fie intr-o pozitie importanta, privilegiata fata de femeile (posibilele mame) din viata dansului.

Dar toate aceste mentiuni ar putea fi pure speculatii teoretice fata de situatia descrisa de dv.

Faptul ca v-a ‚preluat’ ceva din gandurile si comportamentele intime, ceva din jocurile erotice comune, ma face sa ma gandesc ca i-au placut, ca l-au facut sa se simta bine, relaxat, si faptul ca le rejoaca in alte relatii virtuale ca le-a insusit ca si cum ar fi ale sale.

Nu imi este foarte clar in ce masura va deranjeaza ca are o astfel de activitate, si in ce masura va deranjeaza ca acele femei sunt mai in varsta, pentru ca pare ca va afecteaza mai degraba aceasta a doua parte a discursului. Ce va trezeste o astfel de alegere, cum va face sa va simtiti? Ce parere aveti dv fata de aceste ‚relatii’ virtuale si de unde stiti (si sunteti sigura de asta) ca acele femei sunt mai in varsta decat sotul dv (am in vedere faptul ca avatarurile sunt creatiile imaginatiei persoanelor de diferite varste/sexe/nationalitati, etc). Ce as v-ar spune asta despre alegerile sale, despre decizia de a nu va vorbi despre asta, ce anume va ingrijoreaza?

Va intreb asta pentru ca am senzatia ca dv ati sti ceva ce asteapta doar confirmarea mea (ca ar avea un comportament anormal, deviant). Acest lucru nu poate fi spus de catre mine in masura in care eu am doar partea dv de poveste.

Asadar ar fi important sa reusiti sa gasiti o cale de dialog, sa-l faceti sa intelega ca desi sunteti gravida, va preocupa viata lui intima si ca asta nu insemna neaparat disparitia completa a intimitatii si momentelor tandre, erotice dintre partenerii unui cuplu.

Iar pentru dv v-as pune sa va ganditi la faptul ca odata traite niste experiente de cuplu, ele ar putea fi re-plicate cu partenerii (virtuali sau reali) ulteriori; si ca acest lucru ar putea sa va faca sa simtiti un anumit lucru, o anumita forma de ‚tradare a intimitatii’ din prezent. Asadar in ce fel resimtiti aceasta ’tradare a secretelor de cuplu’ de catre sotul dv? Ce va trezeste asta? Va recomand sa vorbiti despre aceste sentimente cu sotul dv, sa i le impartasiti, sa-i spuneti cum va simtiti si ce anume v-ati astepta de la el.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top