Citești
Spectacolul “7 dintr-o lovitura”

Spectacolul “7 dintr-o lovitura”

Revista Psychologies

Spectacolul de teatru “7 dintr-o lovitura” scris si regizat de Lia Bugnar, cu actorii Ilinca Manolache, Anghel Damian, Catalin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole, Maria Obretin, se va juca sambata, 12 octombrie, ora 22:00 la Godot Café Teatru, str. Blanari nr 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021 31 61 682 / 0736 414 244.

 

“7 dintr-o lovitura – piesa scrisa si regizata de Lia Bugnar – are o linie comuna in piesele scrise de aceasta: niste oameni-actori sunt adusi pe scena, sub pretextul unei povesti oarecare, pentru ca in final fiecare sa aiba propria poveste bine definita. Totul intr-un context extrem de apropiat de realitatea apropiata, ceea ce face empatizarea cu personajele sa fie una fireasca.

Intr-o societate dominata de puterea televiziunii, de rating-uri si de extreme cu titlu de senzational, pe scena de la Godot sunt aduse 7 scaune si o moderatoare. Pretextul aparent: un reality-show a carui miza este castigarea unui rol principal intr-o telenovela. Pretexul real: cautarea unui ”ceva” senzational, care sa salveze televiziunea, pornind de la premisa ca spectatorilor le place sa vada rufe spalate in public.

Ce iese de aici e simplu: un dialog continuu cu tele-spectatorul, in care fiecare din cei sapte incearca sa castige afectiunea si voturile acestuia. Ceea ce fascineaza e individualitatea fiecaruia din cei 7 care – fara a fi dizolvata in amestecul scenic – se contureaza in momente cheie, mici monologuri, sau dialoguri in doi.

Avem fata rea al carei vis este sa devina un personaj public si care nu se da inapoi de la nimic pentru a obtine ceea ce vrea (Nicoleta Lefter) si baiatul la fel de rau – daca vreti ceva, va fac eu rost – a carui forta se masoara in pumni si cuvinte dure (Catalin Babliuc) – cei care formeaza un cuplu de conjunctura si bazat pe ideea ca intimitatea facuta publica vinde, si prin urmare sunt cei mai votati de telespectatori.

Ca in orice poveste, exista personajele din afara povestii: cei care sunt visatorii fara sens, idealisti in cel mai frumos sens, candizi si de care razi, dar nu in hohote, pentru ca iti e frica sa nu ii spargi.

Harpista – cea care viseaza doar sa aiba destui bani pentru a isi cumpara o harpa si posesoare a unei pisici pe nume Madam Bovary (Lia Bugnar), scriitorul-poet – cu o lucrare despre traumele psihice ale fluturilor daltonisti, care fuge de ridicol si vrea banii doar pentru a salva casa parintilor lui (Andrei Runcanu), si tanarul wanna-be-star – un Rac sensibil, timid si pasionat de moda (Anghel Damian), care este luat peste picior pe tot parcursul spectacolului, de colegi, de public, de moderatoare, incat ajunge sa fie actor principal brusc, intr-un gest de furie si neputinta, al deznodamantului de piesa.

Nu in ultimul rand, tanara cu parul valvoi, cu privirea pierduta in spatiu, data afara din casa iubitei ei si cu probleme cu drogurile (Ilinca Manolache) si tanarul care spune lucrurilor pe nume, fara a face mare tevatura din asta, mereu cu un zambet in coltul buzelor si care devine extrem de protector cu demonii Ilincai, in perioadele de sevraj (Marius Manole).

 

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus