Now Reading
În fiecare zi începe o nouă viață 

În fiecare zi începe o nouă viață 

diana-torje-v2

Vestea că neuronii noștri se regenerează și o fac în fiecare zi, cred că mi-a oferit cea mai mare bucurie a viețîi. Să știu că ține în mare măsură de mine, să-mi creionez și construiesc viața, zi de zi, prin alegeri sănătoase.

Să șțiți că de puțini ani ( în 1948) s-a folosit prima dată termenul neurplasticitate, deoarece până atunci și după aceea în multe medii, se consideră că ne naștem cu un număr de neuroni și când mor… s-a terminat.

Asdar, se zice că în fiecare dimineață, dacă și doar dacă… ne odihnim sănătos și lăsăm detoxifierea să-și facă funcțiile, se nasc baby neuroni. Acum la ce ne ajută acești mici neuroni și cum îi putem folosi, ține doar de noi, deoarece ei se pot maturiza doar dacă se creează o nevoie nouă, dacă îi punem ca structură în noi circuite, în noi tipare de gândire, în noi convingeri. Dar dacă hrănim aceleași drumuri, frici și zona de confort, acești neuroni sunt rapid dizolvați, deoarece nu au utilitate.

Cum îi creștem?

Exact, expunându-ne la nou, la comunități noi, activități noi, expunerea la natură, la alimentație sănătoasă, sport, oameni cu vibrație înaltă, crescând puterea personală, învățând lucruri noi zilnic, practic fiind un magnet pentru sănătate mintală, fizică și emoțională.

Cum faci asta?

În primul rând schimbă-ți stilul de viață, fă un plan de acțiune diferit pentru 30, 60 de zile și zi de zi vei consolida nouă dorectie, noile trasee, noile tipare de gândire. Asigură-te că elimini insomnia, asigură-te că elimini inflamația și balonarea de la nivelul intestinelor, asigură-te că reglezi hormonii.

Dacă vrei să te însoțești de un specialist, am și eu un astfel de protocol de schimbare a stilului de viață la nivel profund, care cuprinde atât partea de lucru cu convingerile limitative, nutriție, stil de viață pentru echilibru hormonal, yoga și dacă ești în București, poate să conțînă și un program de masaj drenaj limfatic.

Tu cum îți hranestii baby neuronii, cei născuți în urma procesulul de neurogeneză?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top