Now Reading
Stresul „primit” de la ceilalți: Cum să încetezi să absorbi anxietatea altora

Stresul „primit” de la ceilalți: Cum să încetezi să absorbi anxietatea altora

Revista Psychologies

Absorbi anxietatea altor persoane și te împiedică să-ți atingi obiectivele? Simțim emoțiile mult mai ușor decât realizăm, iar stresul secundar (provenit de la alte persoane) poate afecta rapid sănătatea noastră.

Te simți copleșit fără un motiv real?

Stresul al doilea este tensiunea și presiunea pe care o trăim datorită comportamentului altora. Emoțiile sunt contagioase – la fel ca gripa, putem „prinde” și absorbi ce simt alții. Este o abilitate remarcabilă pe care o avem ca ființe umane, fiindcă suntem programate să empatizăm cu cei din jur. A te conecta și a avea grijă de ceilalți este esențial pentru supraviețuirea noastră.

Ce este stresul „primit” de la alții?

Cum poate stresul să afecteze obiectivele noastre de sănătate și fitness? „Este important să clarificăm ce înseamnă ‘stres'”, spune Joseph. Anxietatea este versiunea nesănătoasă a stresului, în timp ce grija este versiunea sa sănătoasă.

Atunci când ești prins într-o stare de anxietate, gândurile tale pot fi dominate de „ce-ar fi dacă” și probabil vei evita sau căuta asigurări și reasigurări, fără să rezolvi cu adevărat problema pe termen lung.

„A fi constant anxios afectează cu siguranță obiectivele tale de sănătate și fitness”, spune Joseph. Anxietatea pe termen lung poate afecta inima, crește tensiunea arterială, cauzează probleme gastrointestinale, insomnie și multe altele.

Simptomele stresului „primit” de la alții

Pentru a recunoaște anxietatea, verifică gândurile tale și ceea ce îți transmit sentimentele tale. Dacă ești anxios din cauza sentimentelor altcuiva, gândurile tale se vor concentra pe sentimentele acelei persoane și efectele lor asupra ta.

Cum să faci față stresului „primit” de la alții Care sunt strategiile pozitive pe care le poți adopta în fața acestui stres, dar să susții în același timp persoanele dragi cu anxietățile lor? „Stresul al doilea este provocat de credințele noastre nesănătoase”, spune Joseph.

Cum să faci față:

  • Renunță la evitare. Învață să faci față disconfortului.
  • Acceptă faptul că sentimentele altor persoane nu sunt sub controlul tău. Lucrează la reacțiile tale la sentimentele altor persoane.
  • Fii compasiv cu tine însuți. Acceptarea este primul pas către vindecare.
  • Repetă noua manieră de a gândi și de a acționa consistent. Aceasta va deveni o obișnuință în timp.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top