Now Reading
În dezvoltarea personală este ca la sală, faci mușchi doar dacă te antrenezi

În dezvoltarea personală este ca la sală, faci mușchi doar dacă te antrenezi

eliza-kazan

Energie, spiritualitate, magie, manipulare, abundență, gândire pozitivă… și lista continuă la infinit cu aceste concepte ademenitoare și distructive.

Conceptul lui Trump, I want it big and I want it now, este preluat cu brio, în evoluție, această spiritualizare fake a omenirii. Se pică frecvent în capcana spiritualizării prin promisiuni și senzații tari.

Te-ai gândit vreodată ce înseamnă această manipulare a materiei?

Ai observat că la anumite cursuri frumos marketate se predau vrăjitorii?

Te-ai întrebat de ce tinzi să apelezi la acest junk food spiritual încercând să arzi pașii?

Lăsând la o parte promisiunile de rezultate în 3 zile și wowness-ul pe care îl ai la o întâlnire de genul, ai idee în ce te implici?

Crezi că ignoranța nu se plătește?

Sau gândirea ta este doar pe termen scurt și efectele faptelor tale la fel și că celelalte implicații nu te interesează, fiind axat doar pe rezultat?

În ultimii ani, omul a primit un empowerment puternic prin care este asemuit cu Dumnezeu, însușindu-și falsa credință că ar avea puteri și libertăți nelimitate.

Apoi a primit informație, multă informație, dezvoltându-se noi discipline prin care omului i se induce ideea că poate manipula materia și obține anumite rezultate spectaculoase într-un mod ingenuu, inofensiv.

Astăzi lumea abundă de terapeuți. De la cei cu multe școli și ani de studii până la cei wanna be. Unii sunt inofensivi, nici nu te ajută, nici nu-ți fac rău, alții habar nu au ce fac, iar în spatele bunelor intenții și a arhetipului de salvator stau tehnici și energii nebenefice care, în primul rând, le deteriorează ființa, chiar dacă pe termen scurt au rezultate și succes. Și mai sunt alții, rău intenționați. Ei sunt amabili, informați dar egotici și manipulatori. Cu mintea poate nu conștientizezi dar e posibil ca în corp să ai un sentiment neplăcut atunci când te gândești la ei. Iar dacă ești norocos, ai dat peste terapeuți buni, care te-au ajutat să evoluezi, fără alte costuri decât cele pentru ședințele de terapie.

Ce să ai în vedere atunci când vrei să îți alegi un terapeut

  • În primul rând, ferește-te de cei care promit să facă totul pentru tine fără a avea în vedere evoluția ta individuală. Un profesionist te îndrumă, îți oferă instrumente, curaj, susținere dar munca cea mai grea îți revine ție și anume SCHIMBAREA.
  • Evită junk food-ul spiritual. Tot ce e de impact pe moment, ce pare incitant, ademenitor prin rezultat și îți conferă euforie și rezultate miraculoase este periculos.

Ce poți schimba la tine astfel încât să atragi terapeuții potriviți

  • Renunță la mentalitatea I want it big and I want it now;
  • Privește evoluția ca pe un proces progresiv care necesită angajamentul tău total și transformarea ta;
  • Nu arde etapele pentru că va fi nevoie să revii la abc;
  • Nu te subestima dar nici nu-ți supraestima valoarea;
  • Alege pe cineva care să te îndrume în evoluție, care să fi trecut prin situația ta și să aibă experiență;
  • Asigură-te că primești îndrumare și că faceți împreună un plan evolutiv;
  • Solicită o abordare a situației: concretă, realistă și evolutivă;
  • Știi că mentorul/ terapeutul este potrivit atunci când promovează evoluția ta, transformarea ta ca ființă, atunci când te inspiră și contribuie la descoperirea valorilor tale personale.

Îți doresc să îți dai ocazia să fii remarcabil și să ai discernământ în alegerile tale. Dacă ești intuitiv, îți va fi mai ușor să alegi persoana cu care să lucrezi. Dacă încă nu ești conectat cu tine, te îndrum să ajungi la starea de pace prin meditația evolutivă din secțiunea Meditații. Apoi, cu siguranță vei avea îndrumare interioară și discernământ pentru a lua deciziile potrivite pentru tine.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top