Now Reading
Starea de flow

Starea de flow

mihai_curelea
starea-de-flow

În terminologia Inner Game, Self 1 este cel care gândește și analizează, sinele conștient, evaluativ, critic, care învață din analize și instrucțiuni. Self 2 este cel care reacționează spontan, natural, învățând din experiențe și din observare non-evaluativă.

De când am descoperit metodologia Inner Game și am încorporat-o în practica mea de coaching, observ această luptă între cele două identități la tot pasul. Fie că e vorba de sport, business, carieră sau relații, este imposibil să nu recunoști aceste tipare odată ce le conștientizezi.

Pârtia de schi e unul din locurile unde le vezi cu ușurință. Cu toții avem acele coborâri incredibile când totul pare să se îmbine în mod armonios. Frica și frustrările dispar și devenim total absorbiți de bucuria momentului. Încercarea de a face totul bine, îngrijorarea de cum arătăm sau teama de cădere sunt lăsate undeva în urmă. Distracția este atât de intensă încât nici măcar nu ne gândim că facem vreo greșeală – ca urmare nu o facem.

Citește articolul integral în ediția de mai a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top