CITESTI ACUM
Calea Devenirii – dezvoltarea personală vs. dezvoltarea spirituală

Calea Devenirii – dezvoltarea personală vs. dezvoltarea spirituală

calea-devenirii-dezvoltarea-personală-vs-dezvoltarea-spirituală

În societatea actuală dezvoltarea sub toate formele ei este o adevărată provocare. Aproape tot ce se întâmplă în lumea „civilă” este împotriva Vieții. Dacă noi cei ce reprezentăm Viața în toată splendoarea şi magnitudinea ei acționăm împotriva ființei noastre, este aproape utopic să vorbim despre dezvoltarea personală.

Totuşi mai devreme sau mai târziu în viața fiecăruia, vine momentul când este pregătit să înceapă această Călătorie, care odată începută aduce cu sine profunde transformări interioare.

Ceea ce până acum reprezenta un obstacol devine o oportunitate, de a creşte, de a te descoperi, de a conştientiza din ce în ce mai mult „Ceea Ce Eşti”, de a recunoaşte ce face parte din Ființa Ta, din tine, din Adevărul tău profund, Autentic. Începi să îți recunoşti Divinitatea şi Originea.

Calea Dezvoltării personale se transformă în Calea dezvoltării Spirituale.

Începem cu cea personală pentru că ea este mai apropiată de ceea ce am fost învățați că e important: să ai succes in carieră, să devii un om recunoscut, să faci… cât mai mult, să acumulezi cât mai multe, să intri în competiție, să te compari cu alții ca să vezi cine poate „face” mai mult şi mai bine! Asta te transformă într-un om dependent de societate. Poți ajunge să ai acest succes, dar la un moment dat nu îți va mai aduce satisfacție, de aici dorința de mai mult, şi mai mult!

Dezvoltarea personală te poate conduce la regăsirea Sinelui, a identității personale, care e dată de Scopul întrupării. Începând să îți urmezi scopul sau dorința inimii ajungi să te „trezeşti” pe calea Spirituală care, dacă nu renunți te va conduce, cu siguranță, la Eliberare.

Eliberarea este o stare de Libertate a sufletului, este esența libertății în Sine. Ea poate fi câștigată, descoperită, asumată și manifestată conştient fără nicio legătură cu spațiul sau mediul în care trăieşti. Eliberarea este starea naturală a Spiritului, ce izvorăşte din sufletul unei ființe trezite. Poți atinge şi experimenta acestă stare cand ți-ai terminat munca interioară, când ai transces toate programările mentale şi tiparele impuse sau autoimpuse.

Fiecare realizează, în momentul în care este pregătit, că satisfacția nu vine din „a avea” ci din „a fi”. În momentul acestei Realizări, calea dezvoltarii personale se transformă în dezvoltare Spirituală. Ce pare o „nebunie” asumată aduce cu sine atât de multă satisfacție şi împlinire, că odată începută, nu te mai poți opri, până la capăt… unde descoperi exact ceea ce ți-ai dorit şi visat dintotdeauna!

Descoperi că „Eşti” tot ceea ce îți este necesar pentru a manifesta tot ce ai venit să Creezi, pe această lume, pe această planetă… începi să fii din ce în ce mai conştient de conexiunea ta cu „Cerul” şi „Pământul”, Viața începe să Curgă şi să se manifeste prin tine. Îți realizezi potențialul, te ființezi, Eşti!

Acum putem începe să vorbim cu adevărat despre Dezvoltare sub şi în toate formele ei. Acum, când izvorul tău interior de Lumină şi Iubire este Liber să Curgă, Calea Devenirii sau a ÎnDumnezeirii îți apare cu claritate maximă în fața ochilor şi te Simți cu Adevărat Împlinit, pentru că Apa, purtând în ea Esența Nemuririi are puterea de a-ți reflecta propria Esență-Lumină. De aici începe Marea Aventură de Expansiune a Conştiinței!

Dacă încă nu te simți pe Cale, poți face azi primul pas, aşa începe orice Călătorie!

Din luna mai a acestui an, am început o colaborare în Piatra Neamț. Proiectul poartă numele „Călătorii Inițiatice –  ReDescoperirea Adevărului Interior”.

Alături de colegul şi colaboratorul meu Vasile Mucenicu oferim celor ce ne vin în întampinare, fondul creării unor experiențe minunate, prin care să ne regăsim, să ne reDescoperim pe noi Înşine, în toată frumusețea şi splendoarea originală, dar şi o conexiune profundă cu natura, pământul şi focul ancestral.

Exerciții și recomandări practice pentru dezvoltarea ta armonioasă:

1.Respirația Conştientă. 

Te aşezi pe un scaun, cu spatele drept, inspiri până simți cum se extinde diafragma, ții respirația o secundă şi apoi expiri, până iese tot aerul din plămâni, în timp ce urmăreşti cu atenție, aerul care intră şi iese într-un ritm natural.

2. Rezolvarea Conflictelor. 

Asta înseamnă împăcarea cu toate experiențele trăite şi cu toți cei alături de care le-am creat.

3. Practicarea Meditației.

Fie că ne găsim un Ghid, fie că folosim înregistrări pe canalele disponibile online, meditația este extrem de importantă. Prin acest instrument înveți să îți schimbi starea de conştiință, în modul cel mai simplu şi uşor, la îndemâna oricui.

4. Dezvoltarea Creativității.

Să descoperim ce facem cu multă plăcere. Ce ne aduce bucurie. Ce hobby-uri avem. Ce ne face sufletul să exalte şi să practicăm acele activități!

5. Să citim cărți care ne aduc răspunsuri la întrebările care ne preocupă.

6. Călătorii Inițiatice, când şi spre ce ne simțim atraşi.

7. Ieşiri cât mai dese în natură şi mers desculț prin iarbă. 

Dacă îți pare prea greu să faci asta singur(ă) este suficient să îți doreşti sincer pentru a fi ghidat spre oameni care îți vor ieşi în cale şi îți vor întinde mâna.

Răspund cu drag tuturor celor ce se simt atraşi să lucreze cu mine, atât cât se poate, atât cât îmi permit în fiecare moment, țintind întotdeauna manifestarea şi exprimarea maximului de Potențial Divin, care conduce la Expansiunea Conștiinței.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!