Now Reading
Emoţii pe șevalet

Emoţii pe șevalet

delia-apostol-hanzelik3
emoţii-pe-șevalet

Arta ajută mult la exprimarea creativității. Ea exprimă stări, ne dezvăluie poate multe emoții prizoniere în subconștient. Arta e o formă de terapie, în opinia mea. Mie mi-a adus foarte multă bucurie, foarte multă împăcare cu mine, foarte mult echilibru în viață.

Psychologies: Ana, te-am prins în atelier, ce pui la cale?

Ana Paz: Sunt multe direcții în care activez în ultima vreme. Chiar acum încerc să înregistrez niște bucățele dintr-un curs online pe care îl pregătesc despre mix-media. În artă asta înseamnă să combini mai multe tehnici cu mai multe mijloace, de la acuarelă, tempera, acrilice, colaj, ștampile.

Te bucuri de o experiență creativă în timp ce creezi un curs. Extraordinar!

A. P.: În artă e foarte important să te bucuri de proces, ca să avansezi. Altfel, e ca și cum ai merge la un job-ul care nu-ți place, doar pentru rezultatul final. Aici contează parcursul, care îți dă bucuria sufletului.

Cursul acesta este un fel de apogeu al ultimilor ani pe care i-am petrecut înconjurată de artă și creativitate, este rezultatul experienței mele de workshop-uri și retreat-uri. Și îl creez pentru că mi-am dat seama în anii aceștia care sunt credințele limitative ale oamenilor și care sunt așteptările lor când vin la un atelier de pictură sau la un retreat. Este și o parte de dezvoltare personală în acest curs.

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top