Now Reading
Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim: „E vremea mea!”

Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim: „E vremea mea!”

Revista Psychologies
Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim: „E vremea mea!”

Rodica Mandache, Nora Iuga și Lia Bugnar sunt primele trei invitate ale podcastului „E vremea mea!”, realizat de Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu și postat pe canalele de Facebook și YouTube Pacientul 2.0, cel mai mare canal de sănătate din România.

„E vremea mea!” este un podcast despre procesul de îmbătrânire la femei, care își propune să schimbe mentalitatea femeilor de la „Pe vremea  mea…”, la „E vremea mea!”

Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim: „E vremea mea!”

Prima serie cuprinde zece episoade, difuzate cu o frecvență bilunară, iar fiecare dintre ele are trei părți: interviul Laurei cu o persoană publică, interviul Monicăi cu un medic și discuția de la final dintre ele două despre ce au învățat din conversațiile avute. 

 

 În primul episod, apărut ieri, invitata Laurei este Lia Bugnar, iar invitata Monicăi este prof. univ. dr. Lavinia Bârlogeanu, psihoterapeută.

„Am vorbit cu Lavinia Bârlogeanu despre cum să acceptăm trecerea timpului și am aflat că, de fapt, atunci când te privești în oglindă și vezi cum ți se transformă treptat corpul, cheia este să nu te blochezi, ci să decizi să nu lași timpul să se irosească, să treacă aiurea. În ziua de azi, femeile sunt supuse presiunii antiaging și societatea pune un egal între tinerețe și frumusețe, iar după o anumită vârstă, nu se mai cade să te îmbraci sau să te comporți într-un anumit fel. Asta vrem să schimbăm prin podcastul E vremea mea.” spune Monica Rădulescu, co-prezentatoarea podcastului. În cele zece episode vor fi discuții sincere, întrebări intime, răspunsuri greu de dat, lecții important de învățat, informații medicale pe înțelesul tuturor – ce analize facem, ce se schimbă în corp după 30 de ani, cum ne adaptăm emoțional la schimbări etc.

Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim: „E vremea mea!”

„Pentru mine, tranziția asta, de la perioada în care mă simțeam tânără, la cea în care oricât de tânără m-aș simți eu, e evident că lumea mă percepe și mă tratează ca pe o femeie în vârstă, a fost grea și am tot căutat răspunsuri la psihologi, prietene mai mari decât mine și chiar la soțul meu. Aș vrea să ajutăm cu acest podcast femei de 35-40-45 de ani să accepte îmbătrânirea, să-și ia fiecare ce le trebuie din conversațiile cu invitatele noastre.” spune Laura Ivăncioiu, creatoarea conceptului și una dintre cele două prezentatoare ale podcastului.

Laura Ivăncioiu are o experiență în comunicare de peste 20 de ani. A lucrat 15 ani în radio, deține împreună cu soțul ei agenția de PR DeciSePoate, are blogul și podcastul noi3.life, unde a făcut interviuri cu oameni precum Andreea Esca, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Radu Dumitrescu, Omid Ghannadi, Iulian Postelnicu, Răzvan Popescu, Lari Georgescu etc. A mai făcut o mini-serie de podcast despre depresie cu Andreea Marin, Andreea Raicu, Petronela Rotar, Nuami Dinescu, Marius Manole, Elena Lasconi, Greta Goran. Are un master în Comunicare și unul în Scriere Dramatică. De altfel, a și scris o piesă de teatru despre îmbătrânire.

 Monica Rădulescu are 14 ani de experiență în comunicare. Dintre ei, 10 ca jurnalist de televiziune (Digi24, Național TV) și 4 ca PR-ist în zona de sănătate. În ultimii trei ani a coordonat echipa redacției MediCool (emisiune prezentată de dr. Mihail Pautov la Antena 1), iar în prezent este producătorul podcastului Broccoli și Creier (podcast de obiceiuri sănătoase). Este pasionată de tot ce ține de sănătatea femeii și scrie despre asta pe blogul ei, monicaradulescu.eu. De asemenea, Monica a creat un ghid despre cele mai importante analize și consultații pe care este bine să le facă fiecare femeie; ghidul este distribuit gratuit în farmacii din București.

 

Pacientul 2.0 este cel mai mare canal de sănătate din România, cu peste 306.000 abonați și cuprinde video-uri despre sănătate, pe limba pacienților, cu o doză de umor. Toate materialele sunt validate medical.

  • Podcastul „E vremea mea” este produs de DeciSePoate după un concept de Laura Ivăncioiu și găzduit de Pacientul 2.0.
  • Gazde sunt Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu.
  • Creative guru (regie, lumini, camere, montaj, generic) este Ivona Dorohoianu.
  • Producător este Lucian Ioniță.
  • Logo-ul a fost creat de Alexandra Ioana Radu.
  • Sponsori sunt Good Days Therapy, Freshful, Academia DUX.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top