Now Reading
Roxana Poța: psihoterapeut din pasiune şi dăruire

Roxana Poța: psihoterapeut din pasiune şi dăruire

Avatar photo
roxana-poța-psihoterapeut-din-pasiune-şi-dăruire

Sunt întotdeauna curioasă să aflu cum și când ajunge cineva să-și dea seama că își dorește să fie psiholog, așa că am întrebat-o și pe Roxana Poța, psihoterapeut de orientare integrativă. Din răspunsul pe care mi l-a dat am dedus cât de puternică este pasiunea ei pentru această artă deopotrivă directă, percutantă și subtilă care este psihologia.

Descarcă ediția digitală aniversară GRATUIT!

#3_ES_PSY_Roxana Poța_copertă

Roxana mi-a povestit că în copilărie și-a dorit la un moment dat inelul magic din poveste, care îmblânzește inimile și îi face pe oameni mai buni. Inelul nici acum nu l-a găsit, dar la un moment dat a descoperit psihologia și a început să îmblânzească ea însăși inimile.

A urmat o formare în psihoterapia sistemică, apoi au urmat ani și ani de practică în cabinet, cu pasiune mereu înnoită și cu bucuria de a descoperi noi căi către inimi. Căi care străbat spațiul și trec și prin monitorul computerului – Roxana povestește că în ultimii ani are din ce în ce mai mulți clienți online: unii sunt peste mări și țări, alții sunt oameni foarte ocupați, iar alții au rămas cu acest obicei din vremea pandemică în care psihoterapia nu se mai putea practica decât online. Dar, fie că se petrece față în față, fie că se petrece prin intermedierea computerului, terapia înseamnă viață și Roxana știe să prilejuiască fiecăruia dintre clienții ei acele experiențe și intuiții care îi vor aduce mai aproape de adevărul interior.

Dedicată muncii ei și preocupată de fiecare detaliu, Roxana nu lasă nimic la voia întâmplării și visează la o zi în fiecare om să poată avea acces la psihoterapie, deoarece acesta este de fapt un drept la sănătate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top