Atelier practic de Storytelling: Dă voce Povestitorului din tine!

atelier-practic-de-storytelling

„În fiecare dintre noi trăieşte un povestitor înnăscut,

care aşteaptă să fie eliberat”. (Robin Moore)

Poveştile pot fi vesta ta de salvare în contexte diferite, în fiecare zi din viaţă. Dacă poveştile tale aduc în prim plan detalii care fac diferenţa, sunt relevante şi au o morală cu care toată lumea rezonează:

…te pot ajuta să comunici eficient acasă sau la serviciu.

…te pot ajuta să obţii rolul, promovarea şi cariera pe care ţi le doreşti.

…îţi pot economisi ore în întâlnirile de echipă care au un impact redus sau niciun scop.

…pot îmbunătăţi relaţiile de lungă durată cu clienţii.

…pot adăuga sare şi piper, magie şi energie în timpul unor prezentări potenţial plictisitoare.

…te pot ajuta să transmiţi cu uşurinţă informaţii şi mesaje noi copilului tău ca să aleagă un comportament potrivit sau să ia decizii, chiar şi atunci când nu eşti lângă el.

Ca să ştii când şi cum să foloseşti poveştile, te invit la o şuetă experienţială în patru întâlniri cu şi despre arta de a spune poveşti, cu următoarele câştiguri imediate:

  • Îţi descoperi stilul personal de povestitor şi afli care este stilul de povestitor recomandat.
  • Observi şi dezbaţi tehnici prin care transformi o poveste într-o călătorie interesantă: atuurile unui bun povestitor, premisele, scopul, obiectivul, structura clasică de construire a poveştilor – „drumul eroului”, elementele unei poveşti captivante, auditoriul, umorul, frazele cheie şi metaforele/ analogiile.
  • Aplici teoria: dai voce unei poveşti care îţi stă pe limbă sau pe care e timpul o scoţi de la naftalină şi evaluezi imediat impactul său prin feedback-ul colegilor.
  • Ai ocazia să observi stiluri diverse de a povesti şi să devii parte a unei comunităţi de povestitori cu care vei păstra legătura şi după curs.
  • Pleci cu încredere în tine, experienţă şi un plan de acţiuni care să te susţină mai departe în crearea poveştilor inspiraţionale pentru orice auditoriu.

1. Facem cunoştinţă, ne definim obiectivele călătoriei şi povestea pentru care am venit, definim conceptul de storytelling – de ce funcţionează, în ce contexte îl putem folosi şi cum ne poate ajuta să ne diferenţiem.

2. Discutăm aspecte teoretice şi practice despre tipuri de povestitori, ne alegem modele în storytelling, descoperim cum să ne definim scopul poveştii.

3. Accesăm aspecte teoretice şi practice despre structuri narative clasice,„drumul eroului”,„petalele”, „in medias rei”, anecdotele, analogiile şi metaforele, elemente de captare a audienţei; începem să schiţăm poveştile individuale prin activităţi de introspecţie şi de grup.

4.  Prezentăm cu ethos, logos şi pathos, primim şi dăm feedback, înţelegem care este stilul de povestitor şi ajustăm povestirea unde credem că e nevoie; dacă mai avem de şlefuit stilul personal, plecăm la drum cu un plan de acţiune care să susţină tranformarea stilului de povestire către obiectivul pe care ni-l setăm. Împărtăşim concluziile, impresiile şi acţiunile de la care pornim în viitor.

Imaginea sus preluata de aici – https://unsplash.com/photos/Q7wGvnbuwj0

Data început
12
mai 2021
Tip eveniment
Competente
Localitate