Now Reading
Cui i-e frică de tratamentele estetice?

Cui i-e frică de tratamentele estetice?

Avatar photo
cui-i-e-frică-de-tratamentele-estetice

Botox, acid hialuronic, fire, stimulatoare de colagen, lasere, mezoterapie, PRP, SVF, HIFU, Micro-rf… sună criptic și intimidant. Deși sunt proceduri pentru frumusețe, ele pot stârni neliniști, ca oricare act medical asupra căruia nu avem control. Iată cum putem dizolva măcar o parte dintre acestea!

„Aș dori să îmi fac și eu ceva la față, să arăt mai bine, dar îmi este frică!” Așa intră în cabinet multe femei, enunțând temeri legate de tratamentele estetice, chiar minim invazive. Principalele zone de vulnerabilitate ale femeilor sunt legate de imaginea corporală, urmate îndeaproape de cele legate de maternitate; așa se explică numărul mai mare de femei care se adresează serviciilor noastre, comparativ cu bărbații – deși și numărul acestora este în creștere.

În urma discuțiilor din cabinet cu pacientele am descoperit următoarele frici:

  1. Frica de nenatural

Este de departe cea mai răspândită: „Aș dori să fac ceva, dar mi-e frică că va arăta grotesc, că voi arăta ca fetele de la televizor, că nu mă vor mai recunoaște prietenii, că o să se uite lumea lung la mine, vreau doar să arăt bine pentru vârsta mea, nu îmi doresc să arăt de 20 de ani”.

Având în vedere cantitatea de intervenții făcute într-un mod nenatural, temerea este justificată. O intervenție minim invazivă efectuată discret și cu bun gust ar trebui să treacă neobservată: cei din jur ne vor felicita pentru cât de odihnite părem, pentru cât de luminoase suntem etc. Alegând  medicul potrivit, această frică va dispărea!

  1. Frica de costuri

Costurile variază în funcție de substanțe, de aparatură, dar și de experiența medicului. Cu cât lucrăm mai mult pe partea de prevenție și mai de timpuriu, cu atât tratamentele sunt mai simple și efectele durează mai mult. Costurile sunt, deci, mult mai mici. Dacă lăsăm timpul să treacă, va fi necesar să lucrăm pe toate planurile: volumetrie, riduri, pete, laxitate, calitatea pielii etc., iar prețurile pot deveni într-adevăr mai mari.

Citește continuarea articolului în ediția de noiembrie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top