Now Reading
8 ani de Psychologies

8 ani de Psychologies

Va vine sa credeti? Psychologies implineste, odata cu numarul de octombrie, 8 ani pe piata romaneasca! Dincolo de senzatia ca prima coperta, cea cu Monica Bellucci, parca era ieri si ca trecerea timpului se accelereaza (voi nu aveti aceeasi impresie?), eu simt mandrie.

Am traversat o criza financiara serioasa si suntem inca pe pozitii. Chiar crestem in audienta si vanzari. Treaba asta pe mine ma umple de optimism, pentru ca arata foarte clar ca nu avem numai consumatori de tabloid in Romania.

In plus, dintotdeauna, de la primele studii de audienta, Psychologies a avut cel mai educat si mai bogat public. Elita, adica. Sunt deopotriva mandra si flatata sa ma adresez unora din cei mai inteligenti oameni din tara asta.

Avem, in acelasi timp, si cel mai fidel public dintre cei care citesc reviste, precum si cel mai numeros public exclusiv, care citeste numai Psychologies. Cum sa nu ma bucur?

Cu aceasta ocazie, as vrea sa va multumesc voua, cititorilor, pentru ca ne cumparati. Voua, partea activa a comunitatii Psychologies, cei care ne inspira, ne dau idei de subiecte si contribuie cu experientele lor.

Voua, celor de pe Facebook, care distribuiti continutul nostru de pe site. Voua, partenerilor, cei care achizitionati advertising in revista si pe site. Tuturor celor care fac posibila aparitia revistei, lunar. Este o bucurie sa stiu ca voi credeti in acest produs si doriti sa apara in continuare.

Se vorbeste de o reala criza a presei scrise, aparuta odata cu avalansa Internetului. Nelinistea este reala. Dar placerea de a rasfoi revista preferata sau o carte care miroase a hartie proaspata nu va disparea.

Eu, una, desi citesc masiv pe Kindle, nu renunt la abonamentele mele la presa scrisa. Sunt doua placeri diferite, doua senzatii diferite de lectura.

In plus, o casa in care troneaza o biblioteca plina de carti vechi, va avea mereu aerul poetic si intim la care visam toti cand ne gandim la „intimitate“.

Scriu cu mai mare placere pe hartie, cu pixul, decat la calculator. Ma atasez de cartile mele adnotate, de caietele unde scriu idei, de jurnalele mele.

Ceea ce vreau sa spun cu toate acestea este ca cititul (pe orice media, online sau print) e activitatea pe care o recomand tuturor.

Satisfactia de viata a celor care citesc nu descreste odata cu varsta, dimpotriva. Bertrand Russell spunea ca sunt fericiti cei ale caror placeri nu depind de trecerea timpului. Cititul este, prin definitie, o astfel de placere.

Si pentru ca aniversarea celor opt ani se cere marcata cum se cuvine, am decis sa intram in al optulea an de existenta cu o coperta foarte puternica.

Aveti, asadar, ocazia sa o cunoasteti pe cea mai puternica femeie din Romania de azi, Laura Codruta Kovesi, intr-un material ce aduce in fata dumneavoastra omul si nu functia. Suntem onorati ca a acceptat sa fie coperta Psychologies de octombrie 2015.

Acestea fiind spuse, sper sa citim si sa scriem impreuna multi ani de azi inainte. La multi ani, Psychologies!

 

Ma puteti urmari si pe www.iulialexa.com

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top