Now Reading
Lifestyle si psihologie

Lifestyle si psihologie

Aud foarte adesea ca „Psychologies este o revista pentru psihologi”. Ei bine, nu. Sau nu numai. Cred ca este momentul sa corectam aceasta perceptie. Revista pe care o cititi cu fidelitate luna de luna nu este numai pentru psihologi, la fel cum o carte de bucate nu este numai pentru chefs sau o emisiune de stiri sportive nu este numai pentru cei interesati sau care practica un sport.

Psychologies este o revista de lifestyle. Exact, de „stil de viata”. Pentru ca tot ceea ce va oferim spre lectura se vrea util si aplicabil in existenta curenta. Si este doar o intamplare fericita ca termenul a fost definit ca atare pentru prima oara de catre un psiholog, Alfred Adler, in 1929.

Ce inseamna lifestyle? Din punct de vedere sociologic, aceasta sintagma defineste toate comportamentele cuiva intr-o anumita perioada, activitati legate de consum, petrecere a timpului liber, relatii sociale etc. Este un set de valori, de stiluri de a face lucrurile si de a vedea realitatea, de actiuni in sens larg. Putem adopta un „green lifestyle”, de exemplu. (E chiar dezirabil.)

Psychologies incearca asadar sa explice si sa isi ajute cititorii sa se inteleaga pe sine mai bine. Ne adresam unui public de oameni inteligenti, cu educatie superioara si simt critic dezvoltat. Vorbim despre chestiuni de interes general si tratam doar marginal subiecte „grele” (cum sunt cele despre tulburarile psihoemotionale, nu pentru ca ar fi ceva penibil – geniile au fost departe de a fi niste fiinte senine si au facut din marginalitatea lor ceva exceptional – ci pentru ca nu sunt chestiuni relevante pentru un public mai larg).

Iata de ce apelam in textele noastre la opiniile psihologilor. Nu pentru ca doar ei ar fi publicul tinta, ci pentru ca in acest fel dam credibilitate maxima ideilor si iesim din tonul general de „parerism” de care sufera presa romana. Ne respectam cititorii, pe dumneavoastra, in cel mai inalt grad. De aceea facem o revista pentru dumneavoastra, despre dumneavoastra. Si tot ceea ce va poate interesa.

 

Ma puteti urmari si pe www.iulialexa.com

Foto: 123rf.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!