Now Reading
Cum intretinem un par vopsit

Cum intretinem un par vopsit

Revista Psychologies

Un par vopsit are nevoie de atentie sporita, fiind mai supus degradarii. Despre cum il putem ingriji corespunzator, am primit sfaturi de la stilista Arabella Zadic.

 

Cum ne alegem culoarea de par?

Alegerea culorii este foarte importanta si trebuie sa tina cont de stilul si personalitatea femeii.

Impreuna cu stilistul poate alege o culoare care sa o reprezinte, in care sa se regaseasca si sa o faca fericita.

Asta presupune o diagnoza si o consultanta corecte din partea stilistului, o buna apreciere a stilului de viata si a personalitatii ei.

Foarte important este sa stabileasca impreuna cat de mult doreste clienta sa se implice (sau cat timp este dispusa sa ofere) in mentinerea culorii si stralucirii parului.

De exemplu, culoarea de blond si de aramiu se intretine mai greu, cel mai indicat este ca in cazul nuantelor de blond, vopsirea trebuie sa se faca dupa maxim 3 saptamani – o luna, astfel incat radacina sa fie cat mai mica (max. 1 cm) iar rezultatul sa fie uniform.

Cu cat se lasa radacina sa creasca mai mult, cu atat riscul de a aparea benzi intermediare de culoare este mai mare.

Blondul si aramiul sunt culori pretentioase, dar sunt in acelasi timp pretioase si iti ofera posibilitatea de a realiza o multitudine de variante (aramiu roze, piersica, blond roze, cendre, bej,…etc).

Incercati de asemenea sa nu realizati schimbari contrastante, puternice de culoare.

Acestea au un aspect artificial, nenatural si cumva fortat, ca sa nu mai vorbim de faptul ca parul va avea nevoie de mult mai multa ingrijire pentru a avea un aspect cat mai sanatos.

 

Este adevarat ca amoniacul este daunator?

Nu are de ce sa va mai fie frica de amoniac. Este o substanta chimica absolut necesara pentru procesul chimic de colorare in profunzime a firului de par.

Fara ammoniac sau alta substanta asemanatoare, din aceeasi familie, colorarea de acest tip, adica permanenta, nu poate avea loc.

Da, este adevarat, miroase nu foarte placut, dar nu are nici un fel de efect daunator asupra parului. Mai daunatoare este apa dura cu care ne spalam parul.

 

Odata cu vopsirea, se schimba structura firului de par?

Da, parul, odata vopsit, isi schimba toal structura. Nu mai putem folosi doar un sampon light, usor hidratant.

Avem nevoie de o linie de ingrijire speciala pentru parul vopsit, cu ingrediente specifice ce mentin culoarea si uniformizeaza structura.

Aceste produse trebuie sa contina antioxidanti care protejeaza firul de par impotriva radicalilor liberi ce pot afecta intensitatea si stralucirea culorii.

 

Cum ne ingrijim parul vopsit?

In general, este de preferat ca acea linie de ingrijire (sampon si tratament – masca sau balsam) pe care o foloseste la salon, sa fie continuata si acasa in rutina de ingrijire a parului, astfel incat sa se mentina cat mai puternic si eficient culoarea in timp.

Parul colorat se confrunta de cele mai multe ori cu matuirea culorii, intensitatea si prospetimea se pierd in timp, ca sa nu mai vorbim si de efectul nociv al clorului din apa (piscine), razele UV sau radicalii liberi.

In general au acest efect factorii externi din mediu, dar si factori mecanici: ustensile de coafat de calitate indoielnica, folosirea repetata a placii la temperature prea mare.

Sugerez de asemenea sa nu se foloseasca sampoane prea agresive care sunt foarte eficiente in a “curata” puternic scalpul (gen antimatreata), intrucat culoarea dispare destul de repede.

 

Cum fixam mai bine culoarea?

Esential este ca dupa fiecare colorare in salon sa fie aplicat un tratament de neutralizare si sigilare a culorii in firul de par.

Astfel, vom elimina reziduri de peroxide, vom evita oxidarea lenta a culorii pe firul de par, culoarea va fi stabila si se va mentine mai mult timp.

Mai mult, stratul exterior al firului de par este netezit, obtinem luciu, iar parul poate fi descurcat fara probleme.

Iar daca acasa folosim linia de produse potrivite parului vopsit atunci avem toate sansele ca rezultatul final al culorii sa fie durabil si stralucitor.

 

Arabella Zadic e Senior Trainer la The Studio si membru Top Team Wella

Str Iacob Felix 55, sector 2

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top